Rauhalinnaan on tulossa luonnon monimuotoisuutta vaaliva puisto

0
Toistaiseksi puisto (kuvassa oikealla) näyttää tyhjältä omakotitalonpaikalta Iso-Rauhalinnantien varrella.

Kaupunki rakentaa Rauhalinnaan Kaffepaussi-nimisen puiston. Suunnitteilla oleva pieni viheralue sijaitsee Iso-Rauhalinnantien varrella ja rajautuu kahden asunto-osakeyhtiön pihoihin.

Vaikka alue sijoittuu pihojen jatkeeksi, puisto on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Alue rakennetaan kuluvan vuoden investointirahoista.

Puistoalue on vanhaa peltoa, joka kuivatetaan ja tasataan ennen nurmikon kylvämistä. Viheralueen keskelle kylvetään kukkiva niitty, johon istutetaan ajan myötä leviäviä kukkasipuleita. Kukkiva niittyalue palvelee asukkaiden lisäksi pölyttäjiä.

Niityn kylkeen perustetaan lahopuutarha, jonka alusta on puuhaketta. Puiston koillispuolelle rakennetaan lahopuuaita, ja puistoon tuodaan suurehko puunrunko, jonka päällä voi istuskella. Lahopuut tukevat luonnon monimuotoisuutta ja antavat elintilaa esimerkiksi linnuille, hyönteisille ja lahottajille.

Tekninen lautakunta hyväksyi viime kokouksessaan Kaffepaussin puistosuunnitelman. Se on nähtävillä verkossa kaupungin kuulutusten verkkopalvelussa vielä tänään.