Sofia Virta tavoittelee vihreiden puoluejohtajan paikkaa – “Vihreät tarvitsevat uuden suunnan”

0
Arkistokuva Sofia Virrasta.

Kenestä tulee vihreiden uusi puheenjohtaja? Tätä on palloteltu mediassa sen jälkeen, kun vihreiden nykyinen puoluejohtaja, Helsingin vaalipiirissä toimiva Maria Ohisalon ilmoitti jättävänsä tehtävän vihreiden huonon eduskuntavaalituloksen vuoksi. Puolue sai eduskuntavaaleissa heikoimman äänisaaliin sitten vuoden 1995 vaalien.

Ohisalon seuraajaksi on tähän mennessä povattu esimerkiksi Atte Harjannetta, Oras Tynkkystä, Kirsta Mikkosta, Hanna Holopaista, Saara Hyrkköä ja Fatim Diarraa. Kaarinalaistaustainen europarlaamentaarikko, vihreiden puheenjohtajana aiemmin toiminut Ville Niinistö on jo ilmoittanut, että hän ei ole ehdolla.

Tänään kaarinalainen toisen kauden kansanedustaja Sofia Virta ilmoitti tavoittelevansa puoluejohtajan paikkaa.

– Vihreät tarvitsevat uuden suunnan. On samaan aikaan ajettava faktapohjaista ja pitkälle katsovaa politiikkaa, sulkematta silmiä suomalaisten arjen ongelmilta, Virta sanoittaa tiedotteessaan.

Virta aikoo purkaa vihreiden kiiltokuvamaisuudesta.

– Moni sanoo kokeneensa, ettei ole riittävän oikeanlainen vihreä – ja olen itsekin aikaisemmin kamppaillut samanlaisten kysymysten kanssa. Ulkopuolisuuden tunteen herättäminen on meiltä puolueena ongelma, joka on korjattava. Haluan, että monenlaiset ihmiset voivat jälleen samaistua vihreisiin.

Virta kertoo saaneensa useita pyyntöjä lähteä tavoittelemaan puheenjohtajuutta, muun muassa siksi, että hänet koetaan päättäjäksi, joka kykenee tavoittamaan ihmisiä eri puolilta yhteiskuntaa.

– Yrittäjätaustaisena koen, että vihreillä on talouden osalta runsaasti mahdollisuuksia uusiin, koko Suomea hyödyttäviin avauksiin, Virta miettii.

– Vihreiden uskottava ja realistinen talouspolitiikka on välttämätöntä, jotta voimme varmistaa, että tulevaisuudessakin on varaa huolehtia kaikkein haavoittuvimmissa asemissa olevista. Talous liittyy kaikkeen, ja meidän tulisi vihreinä näkyä tämän teeman ympärillä.

Päätös uudesta puheenjohtajasta tehdään kesäkuussa vihreiden puoluekokouksessa.

Puoluejohtaja johtaa valtakunnallisesti poliittista puoluettaan. Hän on yleensä puoluehallituksen puheenjohtaja.