TUTOn uusi toimitusjohtaja oppi jääkiekon Empon avojäillä

0
Kaarinalainen Kimmo Hollmén aloitti uudessa tehtävässään TUTO Hockey Oy:n toimitusjohtajana viime viikolla.

Jääkiekkoseura TUTO Hockey Oy on palkannut uudeksi toimitusjohtajaksi kaarinalaisen Kimmo Hollménin. Hän aloitti uudessa tehtävässä viime viikolla.

Osalla saattoi mennä aamukahvit väärään kurkkuun, sillä Hollménia ei tunneta Kaarinassa varsinaisesti jääkiekkomiehenä, monesta muusta yhteydestä kylläkin.

TUTOn organisaatio on ollut viime vuoden lopusta lähtien ilman toimitusjohtajaa. Tehtävää tarjottiin Hollménille, joka on istunut kahteen otteeseen seuran hallituksessa ja tunsi organisaation entuudestaan. Hän on tuttu näky myös jääkiekkokatsomossa ja haastatteli menneellä kaudella Legenda-klubilla päävalmentajia ennen matseja.

Millainen historia sinulla on jääkiekon parissa, Kimmo Hollmén?

– Parhaiten minut ehkä muistetaan avojäiltä Empon kentältä ala-asteen liikuntatuntien ajalta tai Keskurin kentältä, jossa luisteltiin samalla kun KaKiPo pelasi otteluitaan. Ei minua kyllä jääkiekkomiehenä Kaarinassa varmastikaan tunneta, Hollmén naurahtaa.

Onko TUTO Hockeyn toimitusjohtajuus sinulle unelmapesti?

– Ajattelen niin, että unelmatyöpaikka on sellainen, jossa olisin yhä töissä, vaikka olisin saanut lotosta päävoiton, ja tässä varmasti olisin. Joten voidaan sanoa, että nyt olen aloittanut unelmapestissä, jossa yhdistyy monta intohimon kohdetta sekä osaamisaluetta.

Olet työskennellyt muun muassa Ammattiliitto Jytyn alueasiamiehenä, yrittäjänä ja maanviljelijänä. Mitä oppeja viet mukanasi jääkiekkoseuraan?

– Menneet 11 vuotta olen saanut oppia tulemaan toimeen lukuisten erilaisten henkilöiden ja organisaatioiden kanssa ja päässyt myös neuvottelemaan hankalistakin asioista. Näistä Jyty-vuosista vien mukanani osaamisen toimia ihmisten parissa sekä osaamisen henkilöstöön liittyen.

TUTOn toimitusjohtajana saan olla varmasti välillä kädet syvällä savessa, ja siitä on konkreettisesti kokemusta maanviljelyksestä. Ennakointi ja suunnittelu on maanviljelyksessä oleellista, mutta muuttuvat olosuhteet pakottavat aina reagoimaan ja toimimaan niiden mukaisesti, joten tässä on hyvin samankaltaisia elementtejä.

Mikä on tärkein tavoitteesi TUTO Hockeyn toimitusjohtajana?

– Tavoitteena minulla on luoda yhtenäinen TUTO. Ei ole olemassa erikseen joukkuetta, erikseen hallintoa ja kannattajia, vaan kaikki olemme yhtä ja samaa, ja meillä kaikilla on tavoitteena tuottaa Rajupaja Areenalla kaupungin värikkäintä lätkää.

Millainen matsi on toimitusjohtajan unelmapeli?

– Unelmapeli ensi kaudella on sellainen, jossa vastaan asettuu Jokerit, katsojia on yli 2 000 ja olemme saaneet niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaat liikkeelle. TUTO voittaa ottelin 4–0, maalivahti pelaa nollapelin, yksi hyökkääjistä tekee hattutempun ja toimitusjohtajana saan olla seuraamassa iloisia ilmeitä, luomassa onnistuneita kohtaamisia ja lopuksi mahdollistamassa pienten sekä isompien kannattajien ja pelaajien tapaamisen matsin jälkeen.