Uuden päiväkodin rakentaminen Piispanristille varmistui

0
Kuovinkadun päiväkoti ja toimintakeskus rakennettiin vuonna 1989. Nyt sen tilalle rakennetaan uusi päiväkoti.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Piispanristin päiväkodin uuden hankesuunnitelman. Uusi, 150-paikkainen päiväkoti on tulossa Kuovinkadun päiväkodin tontille. Kuovinkadun päiväkoti on ollut sisäilmaongelmien takia purkulistalla.

Piispanristin päiväkoti toteutetaan Hovirintaan valmistuneen Hovikummun tavoin KVR-urakkana, jolloin urakoija vastaa rakentamisen lisäksi suunnittelusta ja hankkeen kokonaiskoordinoinnista.

Rakennushankkeelle on varattu 6,1 miljoonaa euroa. Lisäksi kalustamiseen on korvamerkitty 400 000 euroa. Uusi päiväkoti valmistuu näillä näkymin vuonna 2025.

Uuden päiväkodin rakentamisesta käytiin valtuustossa pitkä ja polveileva keskustelu, vaikka itse hankesuunnitelma hyväksyttiin yksimielisesti. Puheenvuoroissa kritisoitiin kaupungin tapaa purkaa ja laiminlyödä kiinteistöjään. Monien mielestä vuonna 1989 valmistunut Kuovinkadun päiväkoti olisi vielä ollut korjattavissa.

– Kun vertailemme kustannuksia, lähdemme aina siitä, että rakennus on modernisoitava täysin, jolloin se on yhtä kallista kuin uuden rakentaminen. Miksi rakennusta ei voida remontoida sellaisena kuin se on? Mikko Aaltonen (kok.) kysyi todeten samalla, että asian jankkaaminen tässä vaheessa on turhaa.

Päiväkoti kosteikon päällä


Hannu Rautasen (vihr.) mielestä purkubuumi on seurausta huonosta rakentamisesta ja korjausten laiminlyömisestä.

– Vikoja on vain paikkailtu, eikä ole tehty kunnollisia peruskorjauksia, joilla olisi saatu kiinteistön elinkaarta pidemmäksi. Turussa on koulujen suhteen samanlainen tilanne.

Rautanen pohti myös, onko rakennuspaikalla yhteyttä sisäilmaongelmiin.

– Vanhoista kartoista näkee, että Kuovinkadun päiväkodin paikalla on ollut suuri kosteikko. Rakennuspaikkana se on erittäin haastava, ja se tulisi ottaa uutta päiväkotia rakentaessa huomioon.

SDP:n valtuustoryhmä jätti kokouksen päätteeksi kirjallisen kysymyksen kaupungille kiinteistöjen hoidosta. Puolue haluaa kuulla, miten varmistetaan, että uusia kiinteistöjä käytetään oikein ja niiden huoltoa ei laiminlyödä.