Voiko Leporannan suojelumerkinnän purkaa?

0
Leporanta ränsistyy hoitamattomana. Puretun seinälaudoituksen takaa näkyy lahonnut hirsi. Arkistokuva.

Kaarinan SDP:n valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen, jossa se esittää museosuojelumerkinnän poistamista Leporannan kiinteistöltä. Furubergin mäellä Littoisissa sijaitseva kiinteistö on ollut pitkään myynnissä. Demariryhmän mukaan kiinteistö on hyvin huonossa kunnossa, eikä enää edes peruskorjattavissa.

Kaavassa oleva suojelumerkintä rajoittaa kiinteistön korjaamista ja kiinnostavuutta ostajien silmissä. Aloitteessa toivotaan, että kaupunki ryhtyy selvittämään, voidaanko museostatus purkaa Leporannan kiinteistön osalta.

–  Museosuojelumerkintä on haettu 2000-luvun alkupuolella Kaarinan kunnan aloitteesta, eikä museovirastolla välttämättä ole näkemystä, että kiinteistössä pitäisi tuo suojelumerkintä olla, Juuso Ranne (sd.) kirjoittaa aloitteessa.