10 000 kesäkukkaa ja yrttiä – Livia-torin kukat, possut ja traktorit ihastuttivat jälleen

0
Livia-torille tuli kävijöitä myös kauempaa. Vielä Tsekissä asuva Petr Kubec (oikealla) ja kuskin paikalle kavunnut Kaarinassa asuva Ondvej Oja olivat tutustumassa traktoreihin.

Tuorlan pellot täyttyivät lauantaina autoista ihmisten rynnätessä ostamaan istutuksia. Livia-torilla oli myynnissä kaikki puutarhuriopiskelijoiden keväällä kasvattamat taimet. Tarjolla oli noin 10 000 kesäkukkaa, yrttiä ja muuta kasvatettua, kertoo tuotantotiimin tiiminvetäjä Jaana Jaakola-Joento.

Asiakkaiden ostoslaatikoista tuntui löytyvän paljon varsinkin yrttejä ja kesäkukkia.

─ Myös monivuotiset vihannekset ovat nyt pienessä buumissa, Jaakola-Joento kertoo.

Innokkaimmat ostajat olivat saapuneet paikalle jo heti tapahtuman alussa. Useat asiakkaat kantoivat ostoksiaan kohti autoa jo tunti tapahtuman alun jälkeen. Monet kertoivat istuttavansa kasvit omalle pihalle, mutta myös mökeillä oli kasveille kysyntää.

Muutamana vuonna aikaisemminkin tapahtumassa käynyt Anneli Peltoniemi kertoi tulleensa tapahtumaan juuri kasvien takia, vaikka myynnissä oli paljon muutakin.

─ Yrttejä tulin ensisijaisesti hakemaan, mutta myös kukkia on tarttunut mukaan, Peltoniemi kertoo.

Hänen ostoskoristaan löytyi ainakin paprikaa, salviaa ja oreganoa, ja sieltä leijailikin raikas yrttien tuoksu.

Toimittajalle ja monelle muullekin tuli yllätyksenä tapahtuman puoleensa vetämä ihmismäärä. Torikansan joukosta löytyi kaikenikäisiä kävijöitä. Vanhempi sukupolvi nautti kesäistutusten ostamisesta, kun taas nuorempia kiinnosti esimerkiksi possut ja traktorit. Tapahtumassa oli myös mahdollisuus rakentaa oma hyönteishotelli maksutta, ja nikkarointipöydän luota kuuluikin vasaroiden pauketta koko päivän ajan.

Teksti ja kuvat: Roope Tuomola