Kaarina ei taivu: kaupunginhallitus pitää Hepojoen metsäkaupan kumoamista asianmukaisena

0
Langhit pitävät alihintaisena Nasse Oy:n vuokrasopimusta. Elämyspalveluita tarjoava Nasse on vuokrannut osan kiistan alla olevasta Hepojoen metsästä eivätkä vuokraehdot saa muuttua, jos Langhit saavat ostettua metsän. Kuva on kahden vuoden takaa.

Kaarinan kaupunginhallitus antoi maanantaina lausuntonsa laajaa huomiota herättäneestä Hepojoen metsäkaupasta. Laura Langh-Lagerlöf ja Linda Langh olivat valittaneet kaupan kumoamisesta Turun hallinto-oikeuteen.

Hallitus hyväksyi kaupunginjohtaja Harri Virran esityksen oikeudelle, että kaupan kumoaminen tehtiin Kaarinan mielestä asianmukaisesti.

Kaupunginhallitus oli lausunnosta oikeudelle muutoin yksimielinen, mutta Hans Huttunen (ps.) ehdotti lisäystä, jossa olisi taustoitettu alkuperäistä ratkaisua myydä metsä Langeille. Hänen ehdotustaan ei kuitenkaan kannatettu, joten siitä ei hallituksessa edes äänestetty.

Huttunen oli alun perin, tammikuussa käynnistänyt kohutun kaupan ehdottamalla hallituksessa metsän myymistä suoraan Langheille. Hän sai silloin taakseen koko muun hallituksen, vihreitä lukuun ottamatta.

Lain puolesta kaupungin ei ole pakko avata omaisuutensa myyntiä kaikille tarjoajille.

Langhit vaativat oikeudessa, että kiinteistö tulee myydä heille siten kuin Kaarinan kaupunginhallitus tammikuussa päätti. Langhit eivät näe kaupan perumiseen johtaneissa oikaisuvaatimuksissa lainmukaisia perusteita, joilla alkuperäinen päätös voitaisiin kumota. Langheilla on myös eri näkemys kiinteistön arvosta kaupungin kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän