Kaarinassa alkaa syksyllä lähihoitajakoulutus, jossa voi saada palkkaa koko opintojen ajan

0
Syksyllä käynnistyvän oppisopimuskoulutuksen toivotaan tuovan helpotusta hoitajapulaan. Kuvituskuva: Selma Paavola/TS.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on mietitty kotihoidon päällikön Kirsi Lehdon mukaan erilaisia ratkaisuja henkilöstöpulaan. Yksi niistä on oppisopimuskoulutuksen käynnistäminen yhteistyössä ammattiopisto Livian ja Kaarinan, Paimion, Sauvon ja Paraisten alueiden kotihoidon kanssa.

Liviassa käynnistyy ensi syksynä lähihoitajakoulutus, jossa on mahdollisuus hankkia uusi ammatti palkallisena. Haku koulutukseen on parhaillaan käynnissä ja hakijoille järjestetään valintahaastattelut kesäkuussa. Koulutukseen voi hakea joko Kuntarekryn tai Livian verkkosivujen kautta.

– Tutkinnon voi suorittaa nopeimmillaan 1,5 vuodessa, jos on jo aikaisempaa koulutusta ja työkokemusta. Sosiaali- ja terveysalan työkokemusta ei vaadita, lehtori Leena Paavola Liviasta kertoo.

Opiskelija saa oppisopimuskoulutuksen ajalle määräaikaisen työsopimuksen sekä työehtosopimuksen mukaisen palkan. Opiskelua on työpaikalla keskimäärin 25 tuntia viikossa ja lähiopetusta yhtenä päivänä viikossa. Lähiopetus järjestetään Livian tiloissa Kaarinassa. Lisäksi opintoihin kuuluu etä- ja itsenäistä opiskelua.

Osaamisalaksi voi valita joko ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen tai sairaanhoidon ja huolenpidon. Työpaikoilla opiskelijoita opastavat omat työpaikkaohjaajat ja koululla oppimista tukee opettajatutor. Hakijalta edellytetään soveltuvuutta alalle, sekä alalla vaadittavaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä ja toimintakykyä.