Kaarinassa etsitään tänä kesänä kauneinta omakotipihaa

0
Kaarinassa valittiin kesällä 2021 kaunein yrityspiha. Kisan voitti Langh Group. Arkistokuva.

Kaarina-seura ja Piikkiö-seura etsivät tänä kesänä Kaarinan kauneinta omakotipihaa. Kilpailuun toivotaan mukaan runsaasti erilaisia, asukkaidensa näköisiä pihoja.

– Esteettisten seikkojen lisäksi kiinnitämme huomiota pihan toimivuuteen, rakenteisiin, kulkuväyliin ja ympäristöstä välittämiseen. Mielenkiintoiset ja omaperäiset ratkaisut otetaan arvostelussa huomioon, tuomaristoon kuuluva Kaarina-seuran puheenjohtaja Keijo Tapper avaa.

Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan 8. kesäkuuta saakka joko sähköpostitse osoitteeseen kaarinaseura@gmail.com tai käymällä Koriston tallilla. Mukaan voi ehdottaa myös jonkun toisen pihaa.

Kuusihenkiseen tuomaristoon kuuluu Kaarina-seuran ja Piikkiö-seuran edustajia, Kaarinan viheraluepäällikkö Terho Marttila sekä entinen kaupunginpuutarhuri Teuvo Hartonen . Tuomaristo arvioi kilpailussa mukana olevat pihat heinäkuussa ja elokuussa järjestettävissä katselmuksissa.

Kilpailun voittaja julkistetaan syyskuussa, ja voittaja saa palkinnoksi pihalaatan sekä kunniakirjan.

Pihakilpailut ovat Kaarinassa vanha perinne, jota Kaarina-seura on yrittänyt elvyttää. Toissakesänä Kaarinassa järjestettiin kaunein yrityspiha -kisa. Viime kesänä piti valita kaunein rivitalopiha, mutta kisaan ei tullut yhtään ehdokasta.

Kauniita omakotipihoja Kaarinassa riittää, jos asukkaat vain rohkaistuvat lähtemään kisaan mukaan.

– Toivon mukaan tulisi ainakin kymmenkunta ehdokasta. Siitä saisi jo hienon kilpailun, Tapper toteaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän