Kirjalansalmen sillan kunto huolestuttaa taas – Nopeusrajoitukseksi 30 km/h

0
Kirjalansalmen silta. Kuvan otti Juhani Peltonen lokakuussa 2020 eli ennen kuin uuden sillan työt olivat alkaneet.

Kirjalansalmen nykyisen sillan seurannassa on ilmennyt talven ja kevään aikana poikkeuksellisia mittaustuloksia, tiedottaa Varsinais-Suomen Ely-keskus. Tämänpäiväisessä rakenteiden tarkastuksessa kävi myös ilmi seikkoja, miksi sillan turvallisuutta aiotaan tutkia ensi viikolla tarkemmin kuin oli alun perin suunniteltu.

Kirjalansalmen silta on herättänyt huolta aiemminkin. Sillan nopeusrajoitus alennettiin 50 kilometriin tunnissa jo ennen uuden sillan rakennustyömaa käynnistymistä. Nyt nopeusrajoitus sillalla alennetaan 30 kilometriin tunnissa.

Ajonopeutta alentamalla pystytään vähentämään sillan liikkeitä ja rasitusta. Uuden nopeusrajoituksen voimassaolo alkaa jo tänään. Jokaisen autoilijan on nyt äärimmäisen tärkeää noudattaa alennettua nopeusrajoitusta, vetoaa Ely-keskus.

Ensi viikolla tehtävien, tähänastista tarkempien tutkimusten pohjalta määritetään myös muita jatkotoimia, jotta siltaa pystytään käyttämään uuden sillan valmistumiseen saakka eli vuoteen 2025.

Raskaan liikenteen tulee tarkistaa kuormien painot, jotta sallittuja massoja ei ylitetä. Sillan monitorilaitteiston seuranta on antanut viitteitä, että sillalla on ajettu toistuvasti sallittua suuremmilla massoilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän