Kuusiston nuorisotila poistuu nuorten käytöstä

0
Kuusiston nuokkari on toiminut Empolan yhteydessä. Nyt tilat tarvitaan päiväkodin käyttöön. Arkistokuva.

Kuusiston nuorisotila on avoinna viimeistä viikkoa. Empon päiväkodin yhteydessä toimiva nuokkari suljetaan nuorisopalvelujohtaja Mirja Karppasen mukaan, koska tilat tarvitaan päiväkodin toisen esiopetusryhmän käyttöön.

– Tila muokataan esiopetusryhmälle sopivaksi, eikä sitä näin ollen voida käyttää avoimen nuorisotyön tilana. Tämä ratkaisu on väliaikainen eli tila palautuu nuorisopalveluiden käyttöön Valkeavuoren kampuksen valmistuessa, Karppanen taustoittaa.

Kuusiston nuokkarilla on viime syksystä alkaen järjestetty toimintaa yläkouluikäisille eli nuorten iltoja. Nuorten illoissa on käynyt Karppasen mukaan tänä keväänä 8-12 nuorta. Hän toivoo, että nämä nuoret löytävät tiensä muille Kaarinan nuorisotiloille.

– Kuusistosta on helppo kulkea keskustan nuorisotila Ampperiin tai vaikka Piispanlähteelle. Lisäksi olemme hakeneet Kuusiston koulun liikuntasalista käyttövuoroa keskiviikolle ja torstaille kello 17–19, hän kertoo.

Nuorisotilan käytöstä poistuminen ei vaikuta varhaisnuorten toimintaan, joka siirtyi jo viime syksynä Kuusiston koululle Virvoitus-nimiseen tilaan. Varhaisnuorten eli 3.-6. luokkalaisten toiminta jatkuu Virvoituksessa kahtena iltapäivänä viikossa.

​Kuusiston alueen nuorisotyöntekijä vastaa toiminnan järjestämistä Virvoituksessa. Lisäksi hän tulee työskentelemään jollakin toisella Kaarinan nuorisotiloista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän