Lähtölaukauksen ampuja säntäsi itsekin Littoistenjärven ympäri

0
Nopeimpana ladyna maaliin juoksi Minna Wahe-Andersson ajalla 37:50. Hän on kuvassa oikealla.

Littoisten tehtaan kentälle kokoontui 178 kuntoilijaa viime viikolla, kun tämän vuoden Littoistenjärven ympärijuoksu oli alkamassa. Kaarinan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Juuso Ranne (sd.) ampui lähtölaukauksen ja säntäsi sen jälkeen itse joukon perään, juoksumiehiä kun on. Hän lähti viimeisenä mutta pääsi silti maaliin 15. sijalle.

Osa juoksi tosissaan aikaa ja omaa ennätystään vastaan, osa hölkkäsi ja jotkut kävelivät. Kaikilla oli sama matka, noin 8,5 kilometriä. Reippaasti kävellen matka taittui puolessatoista tunnissa.

Matkaa tehdään vaihtelevassa maastossa – päällystettyjä kevyen liikenteen väyliä, hiekkateitä ja metsäisessä maastossa. Kaikissa risteyksissä oli liikenteenohjaajat, kriittisiin paikkoihin oli sijoitettu opasteet ja jälkipään valvoja katsoi, ettei kukaan jäänyt matkan varrelle. Reitin puolivälissä oli juottopiste, ja maalissa odotti soppatykki.

Tapahtuman järjestäjinä on neljä paikallista yhdistystä: LC Littoinen, Littoisten Työväen Urheilijat, Liedon Eränkävijät ja Turun Työpaikkaliikunta. Mukana oli myös SPR Kaarinan ensiapuryhmä. Järjestelyt onnistuivat erinomaisesti, mutta pientä ongelmaa tuotti jälki-ilmoittautujien suuri määrä: aikaa kului kirjaamiseen, mutta kaikki saatiin valmiiksi ennen sovittua lähtölaukausaikaa.

Reitin kiersi tällä kertaa nopeimmin Kalle Partanen (33:04), toisena Juha Lipponen (34:24) ja kolmantena Pasi Koivisto (34:54).

Jarkko Koskinen