Lea Heinonen-Eerolan kolumni: Onks motii?

0

Motivaation perään ei ole tarvinnut kysellä Kaarinan opaskurssilla! Syksyllä aloitimme yhteistyössä Kaarinan kansalaisopiston kanssa paikallisoppaiden koulutuksen. Nyt ollaan loppusuoralla, ”motii” on riittänyt eikä kurssipudokkaita ole tullut.

Kesäkuussa opastuskokeen ja auktorisoinnin jälkeen meillä on Kaarinassa joukko uusia ja innostuneita matkailuoppaita. Kaarina on paras paikka opastaa!

Yksi tuleva Kaarina-opas totesi itsearvioinnissaan ”opin mitä vaan, kun aihe on kiinnostava”. Näinhän se on kaikessa oppimisessa. Joku voi koulussa tuskastua matikan ja geometrian tunneilla, mutta laskuoppi ja avaruudellinen ajattelu ovat hyvin hallussa, kun pitää virittää mopoa tai virkata amigurumeja.

”Hyvä porukka, jonka toivon tapaavan kurssin jälkeenkin”, luki eräässä kurssipalautteessa. Yhteishenki ja yhdessä tekeminen tukevat oppimista kaikissa elämänvaiheissa. Yksi kurssilaisistamme sanoitti elinikäistä oppimista osuvasti: ”Valkeavuoren uudella kampuksella on jatkossa neuvola, päiväkoti, alakoulu, yläkoulu ja vielä lukio päälle – niin että aika monta vuotta kaarinalaiset saavat tässä mäessä koulua käydä!”

Opastuksillaan opas oppii itsekin aina jotain uutta, kun mukana olevat täydentävät oppaan kertomaa. Tulevat Kaarina-oppaat tekivät ja esittelivät toisille kurssi- ja harjoitustöitä, joista valkeni meille vanhoillekin ihan uusia asioita ja tuoreita näkökulmia.

”Kiitos kaikesta opista ja keskusteluista ihan jokaiselle”, oli sydäntä lämmittävä kommentti kurssipalautteissa. Koulujen kohta päättyessä toivotan onnea ja iloa siitä, mitä on saavuttanut, sekä intoa tuleviin koitoksiin – ihan jokaiselle!

Lea Heinonen-Eerola

Kaarinan oppaat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän