Leporannan ja Furubergin suojelumerkintöihin ei haeta muutosta

0
Furubergin huvila on suojeltu kaavassa.

Littoistenjärven rannalla sijaitsevien Leporannan ja Furubergin suojelumerkintöihin ei haeta höllennystä.

Kaarinan kaupunginvaltuusto käsitteli maanantaina SDP:n hiljaittain tekemää aloitetta, jossa esitettiin Furubergin kiinteistön suojelumerkinnän poistamista myynnin helpottamiseksi. Rakennukset ovat olleet pitkään tyhjillään.

Suojelumerkintä estää rakennusten purkamisen sekä kieltää tekemästä rakennuksen ulkoasuun sellaisia muutoksia, jotka turmelisivat katon tai rakennuksen historiallisen arvon.

Rakennusten suojeluperusteet on arvioitu asemakaavoituksen yhteydessä. Kaarinan kaupunki ei näe tarpeelliseksi käynnistää asemakaavoitusta uudelleen suojeluperusteiden tarkistamiseksi. Sen sijaan kaupunki kertoo aikovansa huutokaupata kiinteistöt.

Aiemmin huutokauppaa on hyödynnetty muun muassa Piikkiössä sijaitsevan purkukuntoisen kiinteistön ja Salvelan kartanon myynnissä. Molemmille löytyi ostaja, mutta Salvelan kartanon kohdalla kaupunginhallitus hylkäsi ostotarjouksen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän