Linnanraunioiden kahvila aukeaa nyt – Luvassa myös hirviökierros ja vuokrakanootteja

0
Markku Pohjola pyöritti linnanrauniolla kesäkahvilaa myös viime kesänä. Arkistokuva.

Kuusiston linnanraunioille avautuu tänäkin kesänä kesäkahvila. Kaarinalainen Markku Pohjola pyöritti viime kesänä linnanraunioilla VR-kahvilaa. Virtuaalilaseilla katsottavia VR-esityksiä on luvassa edelleen, mutta paikan nimi on vaihtunut VR-kahvilasta Kuusiston piispanlinnan vierailukeskukseksi.

Vierailukeskus kahvioineen ja näyttelytiloineen on avoinna toukokuussa sunnuntaisin ja kesä–elokuussa useina päivinä viikossa.

Kuusiston piispanlinnan historiaan perehtyneen Pohjolan luomilla virtuaalikierroksilla saa autenttisen kuvan siitä, millaiselta piispanlinna on aikoinaan näyttänyt ulko- ja sisältäpäin. Tänä kesänä VR-esitykset täydentyvät uudella, keskiaikaisista hirviöistä kertovalla 3D-esityksellä. Pohjola varoittaa, ettei esitys sovellu kaikista herkimmille katsojille, ja siinä on ikäraja K12.

Yläkerran näyttelytilassa pyörii tänä kesänä Pohjolan tekemä Kuusiston piispanlinnasta raunioiksi -elokuva, jota ei ole esitetty aiemmin muualla.

– Viime kesänä näyttelytiloissa vieraili arviolta 8 000 kävijää. Tänä kesänä joudumme laittamaan kulujen kattamiseksi näyttelyyn pienen pääsymaksun. Haimme Metsähallituksen kanssa Opetusministeriön kehittämisrahaa ja saimme sitä nolla euroa, Pohjola harmittelee.

Yläkerran tiloissa avautuu kesäkuussa myös kesäkappeli, jonka toiminnasta vastaa Kaarinan seurakunta.

Pohjola iloitsee, että Metsähallitus on raivannut alueella vesakkoa ja kaatanut liian tiheässä kasvia nuoria puita, minkä ansiosta maisema on avartunut ja meri näkyy jo parkkipaikalle tultaessa.

Rantaan on tulossa juhannuksen jälkeen lainakanootteja ja -kajakkeja, joiden vuokrauksesta vastaa Kanoottikuningas. Piikkiönlahdelta pääsee melomaan niin Kuusistonlahden kuin Hirssalmen suuntaan. Alaikäraja vuokraukselle on 18 vuotta.

Kaarinan kaupunki järjestää linnanraunioille 2.7.–6.8. välisenä aikana bussikuljetuksia kahtena päivänä viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Bussi kulkee linnanraunioille noin tunnin välein kello 11.30–18 välisenä aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän