Littoisiin kuntoportaat ja kuntoilulaitteita kahden kunnan yhteistyönä

0
Kaarinan ja Lieto ovat keskustelleet ratkaisusta, jossa Lieto toteuttaa kuntoportaat ja Kaarinan kaupunki hankkii ulkokuntoilulaitteita. Arkistokuva vuodelta 2015.

Littoisiin aiotaan toteuttaa kuntoportaat ja hankkia ulkokuntoilulaitteita kahden kunnan yhteistyönä. Kaarinan liikuntapäällikkö Tapio Svärd kertoo neuvotelleensa asiasta Liedon kaupungin kanssa.

Idea yhteistyöhön lähti Kaarinan kaupungin saamasta kuntalaisaloitteesta, jossa toivottiin kuntoportaiden rakentamista Littoisten kentän läheisyyteen. Kaarinan tekninen lautakunta käsittelee aloitetta tällä viikolla.

– Olemme keskustelleet ratkaisusta, jossa Kaarinan kaupunki hankkisi kentän läheisyyteen ulkokuntoilulaitteita ja Liedon kaupunki toteuttaisi kuntoportaat. Ulkokuntoilulaitteet saadaan Littoisiin mahdollisesti jo tämän vuoden puolella. Kuntoportaiden aikataulusta en osaa sanoa, Svärd selventää.

Littoisten urheilukenttä sijaitsee Littoisissa Kaarinan ja Liedon rajalla. Uusi huoltorakennus on Liedon puolella, kun taas kenttä on Kaarinan puolella. Kentän hoitokustannukset on jaettu kuntien kesken niin, että Kaarina maksaa 60 prosenttia ja Lieto 40 prosenttia kustannuksista.

Kuntoportaiden rakentamisessa on huomioitava, että Kotimäen alue Silkkitien ja Sippaantien välissä on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä ja portaiden rakentaminen sinne vaatisi Museoviraston hyväksynnän. Luonteva paikka kuntoportaille voisi Svärdin mukaan löytyä esimerkiksi Littoisten Työväentalolta lähtevän pururadan varrelta.

Kaarinassa on ennestään kuntoportaat Hovirinnassa ja Piikkiössä Korvenmäen kuntoradan varressa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän