Littoisissa asukasbudjetin voittaja ratkesi vain kahden äänen erolla

0
Asukasbudjetissa ehdotettiin tänä vuonna muun muassa ulkokuntoiluvälineitä eri puolille Kaarinaa. Arkistokuva Keskurilta. KUVA: Mia Kettunen

Kaarinan asukasbudjetin äänestys on ratkennut ja toteutettavat kohteet ovat selvillä. Asukasbudjettiäänestyksessä annettiin tänä vuonna yhteensä 736 ääntä.

Eniten asukasbudjetti kiinnosti tällä kertaa Piikkiössä, jossa annettiin runsaat 200 ääntä. Piikkiössä äänestysvaihtoehtoina olivat ulkokuntoiluvälineiden hankkiminen Ratsastajanpuistoon, ulkokuntoiluvälineiden hankkiminen Hadvalanpuistoon ja Linnavuoren ulkoilureitin parantaminen. Ylivoimaisesti eniten ääniä, 135 ääntä, sai ulkokuntoiluvälineiden hankkiminen Ratsastajanpuistoon.

Tasaisimmin äänet jakautuivat Littoisissa, joissa vaihtoehtoina olivat puistonpenkkien hankkiminen Littoistenjärven rantaan, uusien leikkivälineiden hankkiminen Silvolanpuistoon sekä ulkokuntoiluvälineiden hankkiminen Lähteenmäen leikkipuistoon. Eniten ääniä, 48 ääntä, sai ulkokuntoiluvälineiden hankkiminen. Ehdotus voitti uusien leikkivälineiden hankkimisen vain kahdella äänellä.

Kaarinan keskustassa voiton vei 95 äänellä penkkien hankkiminen kävelyteiden varsille, Kuusistossa 62 äänellä ulkokuntoiluvälineiden hankkiminen Empon kentälle ja Piispanristillä 63 äänellä roska-astioiden hankkiminen kävelyteiden varsille.

Asukasbudjetti toteutettiin Kaarinassa kolmatta kertaa. Voittajaehdotusten toteuttamiseen on varattu rahaa yhteensä 50 000 euroa. Äänestyksen voittaneista ehdotuksista tehdään kuluvan vuoden aikana tarkemmat toteutussuunnitelmat.