Pala historiaa lähti Kuovinkadulta

0
Kuovinkadun päiväkodin ja toimintakeskuksen purkaminen on alkanut. Kaarina-lehden lukija nappasi kuvan viime viikolla.

Kuovinkadun päiväkotia ja toimintakeskusta puretaan parasta aikaa. Kaarinan kaupungin rakennuspäällikön Jouko Jortikan tietojen mukaan purkutyöt ovat tällä hetkellä puolivälissä. Kaarina-lehden lukija ikuisti palan historiaa ja kertoi rakennuksesta muistonsa:

”Perheeni asui aikoinaan Kairisalueella. Työelämässä ollessani kuuntelin eläkeläisen juttuja läheisestä, mainiosta vanhusten päivätoimintakeskuksesta, joka loi runsaasti yhteisöllisyyttä ja ilahdutti ikäihmisiä toiminnallaan. Oli ruokapalvelua sekä virkistyskerhoa. Tehtiin iloisia teatteri- ja laivamatkoja. Harrastettiin kädentaitoja: askartelua, kudontaa kangaspuilla, keramiikan valmistusta ja puutyöpajaa. Laulettiin, musisoitiin ja tanssittiin. Odotin silloin innokkaana eläkkeelle pääsemistäni, jotta voisin osallistua noin monipuoliseen ja antoisaan, lähellä sijaitsevaan toimintaan. Toisin kävi! Toiminta oli jo lopetettu jäätyäni eläkkeelle.

Sittemmin rakennuksesta leikittiin ’ei, juu, vaarinhousuja’: puretaan, ei, vaarinhousut. Ja tänä keväänä purku aloitettiin. Surullista koko prosessi. Uusi päiväkoti lienee jo suunniteltu, mutta ilman palveluja vanhuksille?”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän