Kaarina-neidosta tuli Käärijä-neito – “Lapset vähän yllyttivät!”

0
Kaarinalle nimensä antanut Pyhä Katariina sai tänään Käärijä-varusteet. Tempauksen idea ja toteutus on Juuso Ranteen.

Kaarina-neidon patsas Kaarinan keskustassa pääsi mukaan Käärijä-huumaan. Pyhän Katariinan patsaalle ilmestyi tänään perjantaina vihreä bolero ja Käärijän mustat hiukset.

Idea ja toteutus on Juuso Ranteen, joka tunnetaan Kaarinassa paitsi SDP:n kuntapoliitikkona myös monien hyvän mielen tempausten isänä ja toteuttajana.

– Noo, ehkä lapset vähän yllyttivät tähän ja minä olen helposti yllytettävä! hän nauraa.

– Tarvittiin vain vähän vanua ja kangasta ja neulaa ja lankaa, ja tikkaiden kanssa kävin laittamassa boleron paikoilleen. Ei siinä kauaa mennyt.

Useat lehdet ovat kertoneet, että vihreät kankaat ovat tällä hetkellä  kaikista Suomen kangaskaupoista loppu Käärijä-ilmiön vuoksi, mutta Ranne ehti ajoissa.

– Sain vinkin, että Kaarinan Jätti-Rätissä olisi tarvikkeita, ja siellähän olikin myyjät jo valmiiksi innoissaan. Vihreiden kankaiden Käärijä-osasto oli valmiina ja myyjät pukeutuneina vihreisiin.

Lisäksi hän teki neidolle Käärijän mustan pottakampauksen vanhasta inkkaripäähineestä, josta hän otti hapsut pois.

– Patsasta ei vahingoitettu, ja kaikki on kiinnitetty rautalangalla. Saa nähdä, miten kestää, hän kommentoi.

– Luvan sain tietenkin Kaarinan kaupungilta.

Heidän perheessään on odotettu Euroviisu-finaalia kuumeisesti. Lauantai-illalle on varattu vihreät syötävät ja juotavat, vihreitä kuulia myöten.

– Tästä ilmiöstä pitäisi ottaa oppia kaiken kaikkiaan, tästä yhteen hiileen puhaltamisesta. Euroviisut on hyvän mielen tapahtuma, jossa iloitaan myös muiden kilpailijoiden puolesta, hän miettii.

Myös vieressä sijaitseva Kaarina-talo on saamassa Käärijä-asun. Kaarinan kaupunki on lauantaina valaisemassa Kaarina-talon vihrein strobovaloin, iltayhdeksästä aamukuuteen.

– Kaarina-talon pellit joskus vääristävät värejä, joten nyt jännitämme, onko vihreä varmasti Käärijän sävyinen! kommentoi Kaarinan viestintäasiantuntija Sinikka Huttunen.

Artikkelia muutettu 12.5.2023 kello 17.58. Lisätty Juuso Ranteen kommentit.

Kaarina-neito valmiina Euroviisuihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän