Pyörät ja kävelijät omille kaistoilleen Kaarinantiellä, Krossiin pyöräparkki

0
Kaarinantiellä parannetaan Laasmäenkadun ja Verkakaaren liittymissä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus

Kaarinantiellä toteutetaan kesän aikana useita toimenpiteitä, jotka parantavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Hankkeesta vastaa Varsinais-Suomen Ely-keskus yhteistyössä Kaarinan kaupungin ja Fintraffic Oy:n kanssa.

Krossissa Laasmäenkadun liittymässä Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylää siirretään noin puolitoista metriä kauemmaksi autotiestä ja jalankulku- ja pyöräliikenne erotetaan omille kaistoilleen. Pyöräilyväylällä sallitaan myös mopolla ajaminen. Lisäksi pyöräilijöille lisätään nojakaide ja Krossinkadun puolelle rakennetaan bussikatos ja pyöräparkki.

Verkakaaren liittymän kohdalla nykyinen jalankulku- ja pyörätie puretaan ja uusi linjaus siirtyy Kaarinantien rinnalle valo-ohjattuun risteykseen. Myös tässä kohteessa jalankulkijat ja pyöräilijät erotetaan omille kaistoilleen ja kevyen liikenteen havaittavuutta parannetaan. Myös täällä pyöräilijöille lisätään nojakaide.

Työt alkavat toukokuun alussa Verkakaaren liittymän kohdalla, minkä jälkeen töitä jatketaan Laasmäenkadun liittymässä. Viimeisenä uusitaan Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylän päällyste Uudenmaantien ja Uuden Littoistentien välisellä osuudella lähes koko matkalta. Urakka valmistuu viimeistään elokuun aikana.

Rakennustöiden aikana yleinen liikenne kulkee työmaa-alueen välittömässä läheisyydessä ja kevyelle liikenteelle on käytössä koko rakennustöiden ajan kulku työmaan ohi. Työmaan kohdalla nopeusrajoitusta voidaan joutua alentamaan ja kaistojen leveyttä kaventamaan, mutta kaistojen sulkemista pyritään välttämään. Tienkäyttäjiltä toivotaan varovaisuutta työmaan kohdalla liikkuessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Rajukivi Oy.