Rotaryt ovat parantaneet maailmaa Kaarinassa 40 vuotta

0
Rotaryjen istuttama kirsikkapuu on senioripuistossa Hovirinnassa. Istuttajat vasemmalta: Kaarinan viheraluepäällikkö Terho Marttila, rotaryt Pentti Häkkinen, Olavi Toivola, Pekka Vainio, Eino Risku, Tuomo Laitinen, Jukka Korhonen ja Johannes Sankari.

40-vuotisjuhlavuottaan viettävät Kaarinan Rotaryt istuttivat Hovirinnan senioripuistoon kirsikkapuun. Puun istutus juhlisti pitkään jatkunutta rotarytoimintaa, jonka yksi kantava ajatus on palvelu ja huolenpito ympäristöstä.

Klubitoiminta nojaa kokouksiin, joita pidetään kaksi kertaa kuukaudessa, aina samaan aikaan ja samassa paikassa. Ohjelmassa yleensä on joko oman jäsenen tai kutsutun vieraan pitämä esitelmä tai alustus sekä keskustelua näiden pohjalta. Tämän lisäksi kalenterissa on paljon kulttuuritapahtumia ja yritysvierailuja.

Kaarinan Rotaryklubissa on tällä hetkellä 44 jäsentä. Klubin presidentti Jukka Korhonen kertoo, että klubi etsii riveihinsä uusia jäseniä ja toivoo, että kiinnostuneet ottaisivat yhteyttä. Toiminnan idea on yhdistää, verkostoitua ja tehdä hyvää sekä lähiympäristössä että maailmanlaajuisesti.

Uusien ystävyyksien lisäksi rakennetaan veljien erilaisten ammattien kautta liiketoimintaa kehittäviä yhteyksiä. Kantava ajatus on, että paikallinen toiminta edistää paikallista taloutta. Taustalla on pyrkimys vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen ja nuorisoon positiivisesti esimerkiksi lahjoituksin. Toiminnalla edistetään rauhaa ja ymmärrystä, torjutaan tauteja, edistetään hygieniaa, koulutusta, naisten ja lasten asemaa sekä suojellaan ympäristöä. Politiikkaan rotarytoiminta ei linkity.

Kansainvälisesti rotarytoiminnan yksi isoimmista saavutuksista on ollut poliorokotusten menestyksekäs edistäminen Rotarysäätiön Polio-plus-ohjelman kautta.

Viime vuonna tuettiin erityisesti Ukrainaa lahjoituksin, jotka suunnataan kansainvälisen Rotaryn katastrofirahaston kautta perille. Kaarinan klubin tuki oli yksi Suomen suurimmista.

Yksi tärkeistä toimintamuodoista on myös Rotaryn kansainvälinen nuorisovaihto: Kaarinan klubi on lähettänyt ja vastaanottanut parisenkymmentä vaihto-oppilasta 1980-luvulta saakka. Vaihtoon lähtee tänäkin vuonna oppilaita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän