Se on siinä! Valkeavuoren koulukampus sai lopultakin peruskivensä

0
Tuula Purmonen Kaarinan Kuvaajista nappasi kuvan, kun muurausvuorossa olivat oppilas Maira Sinkko ja luokanopettaja Nora Varke.

Valkeavuoreen on yritetty saada uutta koulurakennusta vuosikausia, mutta uuden koulukampuksen rakennustyöt ovat siirtyneet siirtymistään, kun matkaan tuli mutkia toisensa perään ja esimerkiksi kilpailutus järjestettiin uudelleen eturistiriidan vuoksi. Tänä keväänä rakennustöihin lopulta päästiin, ja perjantaina muurattiin koulun peruskivi.

– Emme rakenna Valkeavuorta siksi, että se on helppoa, vaan siksi, että se on vaikeaa, koulurakentamisen asiantuntijarehtori Kaj Kanervavuori veisteli omassa puheenvuorossaan.

Aiemmin Kanervavuori tunnettiin Valkeavuoren koulun rehtorina. Hän on odottanut uutta koulua vuodesta 2015.

Kanervavuori kertoi puheessaan myös koulun nimestä. Alueella on sijainnut Valkiamäki, jolla on poltettu merkkitulia ohjaamaan merenkulkijoita oikeille väylille. Koulun nimessä valkea viittaa opintuleen, joka ohjaa tiedon ja opin äärelle.

Muuraustilaisuuden oli avannut Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta lukemalla peruskirjan. Peruskirja suljettiin metallilieriöön viimeisimmän Kaarina-lehden, kolikoiden ja asiakirjojen kanssa, ja lieriö muurattiin peruskiven sisään.

Uusi koulurakennus avataan oppilaille syksyllä 2025. Saman katon alle tulee paitsi 1050 oppilaan yhtenäiskoulu, myös 90 lapsen päiväkoti, uusi valmistuskeittiö sekä lasten ja nuorten sosiaali- ja terveyspalveluja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän