Takamus jäätyy talvella ja paistuu kesällä – Miksi Kaarinassa on metallisia puistonpenkkejä?

0
Esa Aittokallio kulkee muutaman kerran viikossa Jahtipolkua ja istuisi mielellään sen penkillä, jos sillä olisi mukavampi istua. – Kerrostaloasukkaana istahdan mielelläni lenkillä varjoisalla penkillä hengähtämässä, hän toteaa.

– Kaarinan keskustassa on paljon penkkejä, joissa on mukava lepuuttaa itseään tai vain muuten katsella ympäristöä, miettii 81-vuotias Esa Aittokallio.

– Osa penkeistä on kuitenkin metallisia, eivätkä ne ole yhtä mukavia kuin puiset. Kylmällä ilmalla niillä ei voi istua, ja helteellä ne ovat jopa liian kuumia suorassa auringonpaisteessa. Puupenkit olisivat paremmat.

Parikymmentä Kaarinan 240:sta puistonpenkeistä on metallisia. Tällainen penkki löytyy esimerkiksi Hovirinnan metsästä, Jahtipolun varrelta.

Sen istuinpintaa on karhennettu niin, että se ei johda ihan yhtä pahasti lämpötiloja kuin penkin sileät kaiteet, mutta Aittokallion kokeman mukaan penkki on silti epämukava.

Yrittääkö kaupunki saada ihmisiä välttelemään penkeillä istumista? Yhteydenotto Kaarinan viheraluepäällikkö Terho Marttilaan paljastaa, että näin ei tietenkään ole asia.

– Penkit hankitaan lähes aina kilpailuttamalla, eikä materiaalia yleensä ole määritelty sen kummemmin, selittää Marttila.

– Sen sijaan kriteereinä käytetään esimerkiksi sitä, onko penkissä selkänoja tai käsinojat,

Kaupunki ei välttämättä jatkossakaan tilaa nimenomaan puisia penkkejä. Teräs on kestävää, eikä metallisten penkkien kylmyydestä tai kuumuudesta ole aiemmin tullut moitteita.

– Kyllä useimmissa Kaarinan puistonpenkeissä käytetään puuta istuimessa ja selkänojassa, Marttila lupaa joka tapauksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän