Valuvatko vessavedet suoraan luontoon Kaarinan torin putkityömaalla?

0
Viemärivesiä on jouduttu laskemaan avokaivantoon Kaarinan torin putkityömaalla.

Kaarina-lehti sai haisevan vinkin Kaarinan torilta. Rakennuksesta, jossa sijaitsevat esimerkiksi R-kioski, Puntari ja Tori Pubi, vaikuttavat valuvan vessavedet suoraan torityömaan kaivantoon ja sieltä maastoon. Kaivannosta myös näkyy vessapapereita, ja haju oli ainakin toimittajan nenään ikävä. Valuttaako kaupunki viemärivesiä luontoon?

Soitto Kaarinan vesihuoltopäällikkö Kerttu Tirroselle paljastaa, että ratkaisu ei ole niin arveluttava kuin maallikon silmin näyttää. Liikekiinteistön viemärivesiä on tosiaan jouduttu laskemaan avokaivantoon, mutta ne pumpataan sieltä pois ja eteenpäin asianmukaiseen jätevedenkäsittelyyn.

– Kaikkia viemärivesiä ei ole pystytty jatkuvasti ohipumppaamaan, mutta tämä on yleistä putkityömailla, hän kertoo.

– Uutta putkistoa rakennetaan samaan aikaan, kun vanhan pitäisi toimia.

Hajuhaitasta ei ole tullut valituksia. Kaarina-lehden toimittajien kulkiessa ohi hajua on muutamilla kerroilla tuntunut, mutta ei aina.

Mahdollisuutena olisi myös ollut, että liikekiinteistöistä olisi katkaistu vedet torin putkityömaan ajaksi, mutta tätä vaihtoehtoa ei otettu työmaalla edes harkintaan. Liikekiinteistössä sijaitsee liikeyrityksiä, kuten kampaamoita ja ravintoloita, ja Tirronen pitää kohtuuttomana, että niiden olisi pitänyt selvitä ilman vettä ja vessoja.

Torin putkityömaan kulmaus, jossa kaivanto tällä hetkellä sijaitsee, on Tirrosen mukaan hankkeen vaikein ja hidastekoisin osuus. Ison hulevesiviemärin rakentaminen viemäriliitosten läheisyyteen hankaloittaa töitä.

– Väliaikainen ratkaisu on tehty siten, että viemärivedet eivät aiheuta haittaa rakentamiselle eivätkä ne pääse niille kuulumattomaan paikkaan, Tirronen vakuuttaa.

Tirronen ei osaa arvioida, paljonko viemärivesiä on joutunut kaivantoon, mutta hän pitää määriä vähäisinä. Työt ovat kulmauksessa pian valmistumassa, ja koko torialueen putkiremontti saadaan päätökseen toukokuun puoleenvälin tienoilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän