Viidesluokkalaiset kyllästyivät roskiin ja pistivät Hovirinnassa töpinäksi

0
Viidesluokkalaiset Aron Kuusakoski ja Joar Vesterkvist löysivät metsästä kaikkein oudoimman saaliin: palaneen tietokoneen. Samassa metsässä on sekä tänä että viime keväänä ollut pienet metsäpalot, todennäköisesti ilkivaltaisen tulenkäsittelyn vuoksi.

Viidesluokkalaiset S:t Karins svenska skolanissa havahtuivattänä keväänäsiihen, että koulun pihalta ja lähimetsästä oli paljastanut lumien sulettua ikävää törkyä.

He kysyivät luokanopettajaltaan Alexander Lundbergilta, voisiko luokka käyttää liikuntatunnin pihan ja metsän siivoustöihin. Lupa tietenkin heltisi.

– He halusivat tehdä koulun ympäristön siistiksi ja hienoksi taas, jotta siellä pystyttäisiin leikkimään kunnolla, Lundberg kuvailee.

Tuloksena puolentoista tunnin aikana oli liki sata kiloa roskaa, yhteensä 17 ison roskapussin verran.

– Oppilaat olivat aika hämmentyneitä siitä, miten paljon roskaa lopulta löytyi!

Saaliina oli perinteisten karkkipussien ja oluttölkkien lisäksi esimerkiksi palanut tietokone, metallitankoja ja rikkinäinen polkupyöräkypärä.

S:t Karins svenska skolanissa on yleensä pidetty keväällä lähiympäristön roskatalkoot, mutta tällä kertaa oppilaat ehtivät olla oma-aloitteisia ennen kuin opettajat olivat ottaneet asiaa puheeksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän