Voivalan kerrostalokorttelin kaavoitus lopahti alkuunsa

0
Schaumann Arkkitehdit Oy:n laatima havainnekuva uusista kerrostaloista, joita tontille aiottiin. Paikalle haviteltiin kahta tai kolmea kerrostaloa.

Voivalassa Rantayrttikadun ja Ruokokadun kulmauksessa sijaitseva kerrostalotontti on jakanut jyrkästi Kaarinan päättäjien näkemyksiä. Tontti on ollut tarkoitus kaavoittaa uudelleen, jotta nykyinen kolmikerroksinen vuokratalo purettaisiin ja tilalle tulisi viisikerroksisia asuintaloja.

Kaupunkikehityslautakunta päätti kuitenkin äänin 8–3, että kaavoitusta ei käynnistetä. Kaupunginhallitus käytti otto-oikeutta asiaan mutta päätyi silti samalle kannalle lautakunnan kanssa.

Sen enempää viranhaltijat kuin kuntapoliitikot eivät ole olleet asiasta yksimielisiä. Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virran ehdotus oli vastoin kaavoittajien näkemystä: Virta esitti hallitukselle, että kaavoitus jätetään sikseen. Essi Hiltunen (SDP) ehdotti hallituksessa kaavoituksen käynnistämistä, mutta hänen näkemyksensä hävisi äänin 7–5.

Uusia kerrostaloja vastustivat kokoomus ja perussuomalaiset. Kaavaprosessin olisivat halunneet käynnistää SDP, vihreät, keskusta ja RKP.

Kaupungille oli toimitettu myös asukkaiden kirjelmä, jossa oli yli sata allekirjoitusta. Kirjelmässä moitittiin, että korkeat kerrostalot pilaisivat maiseman.

Artikkelia muutettu 31.5.2023 kello 15.34. Alkuperäisessä artikkelissa väitettiin, että Essi Hiltusen puolue olisi ollut vihreät.