Voivalan vuokratalon korvaaminen korkeammalla kerrostalolla sai kaupungin­hallituksen käyttämään otto-oikeutta

0
Schaumann Arkkitehdit Oy:n laatima havainnekuva Voivalan uusista kerrostaloista. Tontille aiotaan kahta tai kolmea kerrostaloa.

Kaarinan kuntapäättäjillä on erimielisyyttä kerrostalotontista Voivalassa Rantayrttikadun ja Ruokokauden kulmauksessa. Tontilla on tällä hetkellä Kaarinan Vuokratalojen omistama, 1980-luvun alussa rakennettu kolmikerroksinen kerrostalo, joka on tarkoitus purkaa.

Viranhaltijat ovat esittäneet, että asemakaavan muutoksella paikalle saisi rakentaa viisikerroksisia asuinkerrostaloja. Rakennusoikeudeksi tavoitellaan 4500 kerrosneliömetriä. Lisää rakennusoikeutta tulisi 440 kerrosneliömetriä. Käytännössä asukkaita voisi muuttaa paikalle 9 enemmän kuin nyt.

Kaarinan kaupunkikehityslautakunta ei näyttänyt tälle vihreää valoa vaan äänin 8–3 päätti, että asemakaavamuutosta ei käynnistetäkään. Kaarinan kaupunginhallitus taas ei ollut tyytyväinen tähän ratkaisuun vaan päätti tällä viikolla käyttää siihen otto-oikeutta.

Otto-oikeuden käyttäminen tarkoittaa, että hallitus astuu lautakunnan tilalle päätöksentekijäksi. Hallitus tekee linjauksensa kerrostalotontista myöhemmin tulevissa kokouksissa.

Otto-oikeuden käyttämistä ehdotti Jere Järvinen SDP:stä. Lautakunnassa SDP ja keskusta olisivat halunneet käynnistää asemakaavoituksen, kun taas muut puolueet olivat torpanneet sen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän