70 nuorta sai kesätyöpaikan Kaarinan kaupungilta

0
Puutarhuri Päivi Henriksson ja kesätyöntekijä Elisa Rauvala istututtamassa Pyhän Katariinan puistoon perennoja. Arkistokuva kesältä 2020.

Kaarinan kaupunki tarjoaa tänä vuonna kesätyöpaikan 70 nuorelle. Nuoria työskentelee Anne Rostedtin mukaan viherpalveluissa, päiväkodeissa, liikuntapaikoilla, kirjastossa, nuorisopalvelussa sekä laitoshuollossa.

Kesätyöpaikkoja oli tarjolla viime vuotta vähemmän, koska Varhaan siirtymisen vuoksi kaupunki ei voinut enää työllistää nuoria esimerkiksi vanhuspalvelujen yksiköihin.

Kaarinan kaupunki palkkasi kesätyöntekijöitä sekä arvonnan että haastattelun kautta. Mikäli nuori oli viime kesänä Kaarinan kaupungilla kesätöissä, hän pystyi osallistumaan tänä vuonna vain haastatteluhakuun.

– Arvontaan tuli 188 ja haastatteluun 155 hakemusta. Hakijamäärässä on huomioitava se, että suuri osa nuorista on voinut jättää hakemuksensa sekä arvontaan että haastatteluhakuun, Rostedt selventää.

Tukisitoumuksia ja yrittäjyysseteleitä

Lisäksi kaupunki on työllistänyt nuoria Tuumasta duuniin -tukisitoumusten kautta. Tukisitoumusta haki 20 nuorta, joista 13 on ilmoittanut saaneensa työpaikan. Muutama nuori odottaa vielä varmistusta työnantajalta.

Tuumasta duuniin -tuen ideana on, että nuori etsii itselleen kesätöitä kaarinalaisesta yrityksestä. Kaupunki tukee 400 euron suuruisella tuella yritystä, joka palkkaa nuoren vähintään neljäksi viikoksi. Tukisitoumuksia on vuosittain ollut tarjolla enemmän kuin niitä on käytetty.

Edellä mainittujen lisäksi kaarinalaisnuoret voivat hakea yrittäjyysseteliä, jonka myöntää Kaarinan kehitys. Kaarinan kaupunki tukee 400 euron arvoisella setelillä nuorta, joka perustaa yrityksen. Yrityksen on toimittava vähintään yhden kuukauden ajan kesällä. Yrittäjyysseteleitä oli jaossa kymmenen, mutta hakijoita oli tänä vuonna vain kolme. Kaikki hakijat saivat setelin.

– Yksi hakijoista työllistää itsensä pesemällä autoja, toinen vuokraa paljua ja kaksi nuorta perusti yhdessä yrityksen, joka järjestää ohjelmaa lasten synttäreille. Tytöt tekevät kampauksia ja glitter-meikkejä, Ritva Lindström Kaarinan kehityksestä kertoo.