Arvokiinteistöjen huutokauppa saanee jatkoa – Furubergin ja Leporannan kiinteistöt myyntiin 0 euron lähtöhinnalla

0
Furubergin huvilan yläkerrassa asui aikoinaan päiväkodin johtajatar. Hän seurasi ikkunoista, etteivät hoitajat laiskotelleet pihalla. Arkistokuva: Sari Järvinen

Kaarinan kaupunki aikoo jatkaa arvokiinteistöjensä huutokauppaamista. Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että Littoisissa sijaitsevat Furubergin ja Leporannan kiinteistöt myydään Huutokaupat.com-palvelussa. Molempien kohteiden lähtöhinnaksi esitetään 0 euroa.

Kiinteistöt ovat olleet myynnissä vuodesta 2018 saakka. Furuberg Invest Oy tarjoutui vuonna 2020 ostamaan kohteet, mutta kauppa ei toteutunut. Kiinteistöjen myyntiä on vaikeuttanut rakennusten heikko kunto sekä suojelumerkinnät. Molemmat kohteet ovat asemakaavassa suojeltu, eikä kohteita siten voida myydä purettaviksi.

Furubergin päärakennus on rakennettu vuonna 1897. Rakennus toimi aikoinaan tehtaan patruunan kesähuvilana ja myöhemmin päiväkotina. Kaupunginhallitus on määrittänyt aiemmin kiinteistön myyntihinnaksi 290 000 euroa. Tontin pinta-ala on noin 2 400 neliömetriä. Kiinteistö on kaavassa merkitty asuin- ja pientalojen korttelialueeksi.

Leporanta on rakennettu vuonna 1903 ja toimi alun perin Littoisten pesulaitoksena. Tontin pinta-ala on noin 1 500 neliömetriä. Kiinteistö on kaavassa merkitty asuin- ja liikerakennusten korttelialueeksi. Kiinteistön myyntihinta on ollut 300 000 euroa.

Kaarinan kaupunki on aiemmin huutokaupannut Salvelan kartanoa sekä Piikkiössä sijaitsevaa kiinteistöä, jonka se peri edesmenneeltä asukkaalta.