Tammisillassa vaateputiikkia pitävä Jaana Maria Hyytiä treenaa fitness-kisoihin ja esiintyi juuri musiikkivideolla

0
Jaana Maria Hyytiä kertoo

Jaana Maria Hyytiä ei ole koskaan pelännyt tarttua uusiin haasteisiin tai ottaa riskejä elämässään. Hänellä on intohimoinen elämänasenne ja hän manifestoikin itselleen ajatuksia, että kaikesta selviää.

Jaana Maria uskoo elämän olevan seikkailu, johon ei kannata lähteä mukaan säästöliekillä vaan roihuten avotulen lailla.

Rohkean ja pelottoman luonteensa ansiosta hän on päätynyt jos jonkinlaisiin seikkailuihin. Viimeisin oli vierailu tunnetun rap-artistin musiikkivideolla.

– En usko sattumaan. Uskon kohtaloon ja siihen, että asiat tapahtuvat aina syystä.

Sydän sykkii vaatealalle

Jaana Maria Hyytiä omistaa Tammisillassa Urban design boutique -muotiliikkeen, joka vetää shoppailijoita Turusta ja Helsingistä saakka. Hän uumoilee, että menestyksen takana on taito kohdata ihmisiä aidosti.

– Täällä ei tehdä vain ostoksia. Pyrin kohtaamaan kaikki kokonaisvaltaisina yksilöinä epävarmuuksineen ja toiveineen. Pyrin kaivamaan esiin jokaisen parhaat puolet. Tavoite on se, että täältä lähdetään rohkaistuneina ja asiakkaat astelevat ovista ulos ryhdikkäästi itseään kantaen.

Jaana Maria tunnistetaan putiikissaan pirskahtelevan ja kuplivan olemuksensa vuoksi. Hän kertoo, että työn suola on asiakkaiden auttaminen ja siinä onnistuminen.

Muotialalle hän päätyi aikoinaan isänsä laukkuliikkeen kautta. Hyvin hoidetun työn seurauksena paikkoja on avautunut siellä täällä ympäri Varsinais-Suomea ja pääkaupunkiseutua. Halu kehittyä ja viedä omaa tietotaitoa eteenpäin on kannustanut rohkeasti etsimään esimerkiksi uusia brändejä myös ulkomailta.

– Parikymmentä vuotta sitten kadulla tuli vastaan nuoria, joilla oli päällään farkut, jotka olin kollegani kanssa löytänyt ulkomailta messuilta. Siitä tiesin, että olimme onnistuneet tuomaan Suomeen jotain, mistä muutkin innostuivat.

Jaana Marian sydän on sykkinyt aina vaatealalle. Hänen isänsä äiti oli kelpo ompelija, joka valmisti Jaana Marialle itsensä suunnitteleman ylioppilasasun. Siitä syttynyt palo muotialalle on kantanut tähän päivään saakka. Äskettäin hän avasi asiakkaiden toiveesta taas kerran Turkuun uuden vaateliikkeen, ja on siitä silminnähden innoissaan.

Ensimmäistä kertaa fitness-lavalle

Elämäniloinen asenne ja vahva tahto ei aina takaa, että elämässä asiat menevät putkeen. Koronavuosien alussa, kun kaupankäynti pysähtyi kuin seinään Jaana Maria huomasi olevansa henkisesti todella väsynyt.

– Yleinen maailmantilanne vaikutti ihmisten ostokäyttäytymiseen ja se automaattisesti työhöni. Jossain vaiheessa huomasin, että paukkuja ei yksinkertaisesti ollut annettavana. Olin uupunut, ja seinä tuli vastaan.

Vaikka Jaana Maria oli päättänyt, että tästäkin selvitään, yksin hän ei halunnut asioiden kanssa jäädä. Hän haki niin henkistä kuin fyysistä apua.

Nyt sosiaalisessa mediassa esiintyy iloinen nainen, joka hymyilee leveästi kuntosalilla painot kädessään. Somea ahkerasti päivittelevä Jaana Maria iloitsee, että burnoutista seurasi jotain hyvääkin. Liikuntakärpänen puri ja hän panosti omaan terveyteensä ja palkkasi itselleen henkilökohtaisen valmentajan.

Kärpänen iski lopulta niin kovaa, että tällä hetkellä hän treenaa syksyllä kisattaviin +50 fitness master –kisoihin, joissa astelee lavalle ensimmäistä kertaa. Paineita Jaana Maria ei ota, sillä hän toteaa olevansa voittaja jo estradille astellessaan.

Hyvinvointi on muodostunut niin tärkeäksi, että hän aloitti myös fitnessvalmentaja opinnot viime syksynä ja kaavailee jotain uutta ideaa vaateliikkeensä rinnalle.

– Olen ajatellut, että miksen voisi tarjota osaamista muillekin. Haluan jakaa tietotaitoa paremmasta hyvinvoinnista myös muille.

Kesällä Ruisrockin lavalle

Jaana Maria Hyytiä istui paistattelemassa keväistä päivää Helsingissä ja päätti nauttia lounaan onnistuneen treenin kunniaksi. Hänen viereensä istahti joukko nuoria miehiä, jotka tervehtivät häntä ja Jaana Maria puolestaan kohotti heille kahvikuppinsa ja totesi: “Kippis keväälle”! Siitä alkoi keskustelu, joka johti musiikkivideon kuvauksiin.

Pian Jaana Marialle selvisi, että seurueessa istui mukana kaksi tunnettua suomalaisartistia, sillä taiteilijanimiltään tunnetut Ibe ja Korelon nauttivat lounasta ystäviensä kanssa. Artistit heittivät Jaana Marialle ehdotuksen esiintyä musiikkivideollaan.

Alkoi yhteistyö ja ystävyys, joka on kantanut hedelmää. Jaana Maria kehuu nuoria artisteja eikä ole katunut päivääkään, vaikka hieman häntä jännitti, millaiset lyriikat musiikkivideolla lausutaan.

Rap on tunnettu genrenä, jossa lauletaan härskeistä aiheista.

– Minun esiintymiskohta oli onneksi ihan leppoisa ja sain esiintyä videolla juuri omana itsenäni.

Räppäri Ibe tekee ainoan keikkansa Turussa kesällä Ruisrockissa. Hän on heittänyt ehdotuksen, että Jaana Maria tulee mukaan esiintymään lavalle uuden Cityboy-kappaleen tahdissa. Jaana Maria naurahtaa ja sanoo, että voisi mielellään ottaa haasteen vastaan.

– En tiedä mitä tuleman pitää, mutta olen valmis ottamaan innolla vastaan kaiken, mitä maailmalla on annettavana. Katsotaan! Sitä kohti jännityksellä ja kesää odottaen, hän naurahtaa.