Häh: Miksi Piispanlähteen yläkoulun pihalta kaadetaan puita?

0
Piispanlähteen yläkoulun parkkipaikalla käynnissä olevat työt ovat herättäneet ohikulkijoiden huomion.

Piispanlähteen yläkoulun parkkipaikan ympäristöstä on kaadettu tällä viikolla puita. Viheraluepäällikkö Terho Marttila kertoo saaneensa asukkailta muutamia hämmästeleviä yhteydenottoja. Myös Kaarina-lehden lukijat ovat harmitelleet puiden kaatamista.

Kaarinan rakennuspäällikkö Jouko Jortikka kertoo, että käynnissä olevat pihatyöt liittyvät Piispanlähteen kouluremonttiin. Kouluhanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisenä toteutetaan yläkoulun laajentaminen. Uusi laajennusosa on tulossa nykyisen koulurakennuksen ja urheilukentän väliin.

Parkkipaikalta on kaadettu pieni männikkö sekä yksittäisiä puita. Jortikka toteaa, että puiden kaataminen on välttämätöntä tulevaa rakentamista ajatellen.

– Ymmärrän, että tämä on monille ihmisille herkkä aihe. Pyrimme kunnioittamaan luontoa myös rakentamisen aikana ja kaatamaan puita vain sen verran kuin on välttämätöntä. Voi sanoa, että asiaa on harkittu melkein puukohtaisesti.

Piharakennustyöt jatkuvat Piispanlähteen yläkoululla koko kesän ajan. Varsinainen yläkoulun peruskorjaus- ja laajennushanke on viivästynyt arkkitehtisuunnitteluun liittyvien epäselvyyksien vuoksi. Tavoitteena on Jortikan mukaan, että tarjouspyynnöt saataisiin jätettyä urakoijille vielä tämän vuoden aikana.