Häh? Miksi Saaristo-festari ei kerro kävijälukujaan?

0
Kaupunginjohtaja Harri Virran saaman tiedon mukaan Saaristo-festivaaleilla juhli tänä vuonna noin 16 000 kävijää.

Kesäkuun alussa juhlittu Saaristo-festivaali onnistui tavoitteissaan ainakin silmämääräisesti arvioiden: sää helli, väkeä oli paikalla mukavasti, eikä suuria järjestyshäiriöitä ollut.

Kaarina-lehti on yrittänyt saada festivaalin järjestäjiltä tietoa viikonlopun kävijämäärästä tai edes arviota siitä, mutta järjestäjät eivät ole vastanneet lehden useisiin yhteydenottoihin. Usein yleisötapahtumien kävijäluvuista kerrotaan tuoreeltaan. Saaristo-festarin kohdalla lipputulot kiinnostavat erityisesti, koska järjestäjä Loud ’n Live Promotions Oy keikkui vielä keväällä konkurssin partaalla.

Kaarinan kaupunginjohtajan Harri Virran järjestäjäorganisaatiolta saaman tiedon mukaan kävijöitä oli viikonlopun aikana yhteensä noin 16 000, joista tuhat ilmaisrannekkeen lunastaneita eläkeläisiä.

Saaristo-festivaalin yhteistyökumppanina toimineella Kaarinan kaupungilla oli tapahtumassa yrityskatu. Eläkeläisten ilmaisrannekkeista kaupunki ei Virran mukaan maksanut euroakaan. Kaupunginjohtaja ei avannut tarkemmin, tukiko Kaarinan kaupunki festivaalin järjestämistä muutoin taloudellisesti.

”Kantapään korkeakoulu”

Loud ‘n Live on yksi Suomen suurimmista tapahtumia järjestävistä yrityksistä. Saaristo-festivaalin lisäksi se järjestää useita muita tapahtumia.

Teosto perui keväällä hetkellisesti yhtiön musiikinkäyttöluvan maksamattomien maksujen vuoksi. Yhtiö kuitenkin maksoi tuolloin velkansa ja luvat saatettiin uudelleen voimaan.

Samoihin aikoihin catering-alan yritys Mikokit Oy veti Loud ‘n Liven konkurssiin maksamattomasta laskusta, mutta Mikokitkin sai saatavansa ja myös konkurssihakemus peruttiin.

Kevään tapahtumista voi päätellä, että sen talous keikkuu epävakaalla pohjalla. Sen toimitusjohtajalle, Kalle Keskiselle, konkurssit eivät ole tavattomia: hänen toinen yrityksensä, ohjelma- ja manageritoimisto Speed Promotion & Agency jouduttiin 2010-luvun alussa ajamaan alas maksamattomien verojen vuoksi. Keskinen on puhunut ”kantapään korkeakoulusta” ja talousvaikeuksista avoimesti julkisuudessa.

Laskut tällä erää maksettu

Loud ‘n Liven tämänhetkisestä taloustilanteesta ei ole suoraan julkisesti saatavilla tietoja. Vielä toukokuun lopussa yrityksen nimi löytyi protestilistalta, jossa siis julkaistaan niiden suomalaisten yritysten, yhdistysten ja henkilöiden nimet, jotka ovat jättäneet puolen vuoden sisällä laskunsa maksamatta.

Karhuttavat summat olivat pieniä, yhteensä noin 4 000 euroa, kun yrityksen vuosittainen liikevaihto pyörii 1–4 miljoonassa eurossa. Loud ‘n Live vaikuttaa maksaneen laskunsa, sillä tällä hetkellä yrityksen nimi ei ole protestilistalla.

Saaristo-festarin esiintyjäkattaus oli tänä vuonna poikkeuksellisen nimekäs ja mukana oli ensi kertaa myös kansainvälisiä tähtiä, joista osa tosin perui tulonsa tapahtuman kynnyksellä.

Täyttikö tapahtuma tänä vuonna taloudelliset odotukset? Se nähtäneen tulevien kuukausien aikana.

Jutusta korjattu virheellinen tieto, että Teosto olisi hakenut Loud n Liveä konkurssiin. Todellisuudessa kyse oli musiikinkäyttöluvasta, ei konkurssihakemuksesta.