“Herranjumala Kaarina, mikä meno täällä on!” – Benjamin jännitti Littoisten keikkaa ja Jambo pisti nuoret tanssimaan paritansseja

0
–Te ootte teidän oman elämän superstaroja, Jambo muistutti yleisöään.

Littoisten lavalla pyöri keskiviikkona satoja nuoria odottelemassa Benjaminin, Jambon ja Bandpolaroidin konsertin alkamista. 14- ja 15-vuotiaat koulukaverit  Alina Jäntti, Aava HeinonenNessa Kuusimaa ja Iiris Ristimäki  olivat tulleet ensimmäistä kertaa katsomaan idoliaan Jamboa. 

– En ole ennen ollut Jambon keikalla, mutta hän asui ennen minun naapurissani. Välillä satuin näkemään ohi mennen hänet, Ristimäki tiesi kertoa.

Kaikki odottivat iloista ja energistä keikkaa artistilta sekä viimeisimmän levyn kappaleiden kuulemista livenä.

– Jambon levy on tosi hauska, joten varmasti hän saa hyvin yleisön mukaan. Hienoa, että hänet saatiin esiintymään omalle kotikylälle, Jäntti täydensi.

’’Ai, onko Benjamin Kaarinasta?”

Benjamin Peltosta oli tullut katsomaan toinen porukka hyviä kaveruksia. He eivät olleet myöskään ennen nähnyt artistia livenä, mutta olivat vaikuttuneita kaarinalaisen artistin karismasta ja suomalaisista kappaleista.

– En edes tiennyt, että hän on Kaarinasta kotoisin. Kuulin eilen ensimmäistä kertaa asiasta, nauraa 19-vuotias Saimi Alatalo.

He totesivat yhteen ääneen, että ihailevat Benjaminin rohkeutta olla oma itsensä ja pitävät häntä esimerkillisenä roolimallina.

– Hänellä on niin ihana energia aina! Uskon, että luvassa on äänekäs keikka, koska hän saa yleisön aina kiljumaan ja laulamaan. Pikkusiskoni pitää ainakin huolen siitä, koska hän on eturivissä fanittamassa, 17-vuotias Iitu Posti kertoo.

He ovat mielissään, että heille järjestään konsertteja ja vielä hyvän asian puolesta. Toiveissa olisikin, että Kaarinassa järjestettäisiin useammin vastaavanlaisia tapahtumia.

– Monet keikat ovat nykypäivänä aikuisille tarkoitettuja. Benjamin esiintyy myös paljon ravintoloissa, joihin me emme pääse. Tänne oli lyhyt matka tulla kuuntelemaan live-musiikkia, eikä ollut kalliit liput, Posti jatkaa.

Mahtavaa esiintyä kotikaupungissa

Benjaminin aloittaessa konsertin yleisössä nousi kamerat pystyyn ja kiljuminen kaikui Liittoisten lavalla.

– Herranjumala Kaarina, mikä meno täällä on. Jännitin tätä keikkaa niin paljon. On niin merkityksellistä esiintyä omassa kotikaupungissa, Benjamin totesi yleisölleen.

Hän kertoi, että paikalle on saapunut myös hänen vanhempansa katsomaan keikkaa. Hän muisteli hiihtäneensä lapsena vanhempien kanssa Littoistenjärvellä. Artisti innostui kiittämään kaarinalaisia kannustuksesta, jota sai Tanssii tähtien kanssa -kilpailun aikana. Uuden Musiikin Kilpailusta puolestaan hän heitti huumoria.

Tanssii tähtien kanssa -kilpailun satuin voittamaan, mutta Uuden Musiikin Kilpailussa esitys oli niin kuuma, että ihmisten puhelimet sulivat käteen, etteivät he voineet äänestää!

Jambo villitsi koko yleisön

Viimeisenä lavalle kipusi Jambo, joka sai koko ihmisjoukon pomppimaan biisien tahdissa ensisoinnusta lähtien sekä laulamaan kappaleiden mukana. Jambo jutteli biisien välissä faniensa kanssa ja otti selfieitä ihalijoiden puhelimiin.

– Olin eilen äitillä yötä ja nyt hän on tullut katsomaan, kun poika tekee töitä, Jambo nauroi.

Artisti innostuu kyselemään, onko ketään muita Littoisista kotoisin hänen lisäkseen. Useita käsiä nousi yleisöstä pystyyn.

– Onko ketään Kotimäestä? Me olimme just Kotimäen koululla käymässä, Jambo kyseli.

Hän sai viimeisen kappaleen aikana nuoren yleisön tanssimaan illan viimeiset hitaat. Artisti kertoi pyytävänsä aina samaa joka keikalla.

– Koska me ollaan nyt tanssilavalla esiintymässä ja täällä saa naiset tulla hakemaan miehiä sekä miehet naisia, niin nyt sitten levittäydytään tänne lavalle ja tanssitaan illan viimeiset hitaat. Jos saan edes muutamat ihmisen täällä tanssimaan, niin olen tyytyväinen, Jambo heitti.

Lopulta kymmenkunta nuorta paria lähti tanssimaan paritansseja ja vaati saada kuulla vielä yhden hitin ennen konsertin loppumista. Lopulta Jambo esitti vielä ei nabbaa -kappaleen.

Lippuja ostettiin vasta viime hetkellä

Kaarinan nuorisovaltuuston ja kaupungin järjestämän konsertin tuotto lahjoitettiin lyhentymättömänä MIELI ry:lle mielenterveystyöhön. Lipputuloilla saatiin kerättyä lähes 4000 euroa.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja  Rasmus Hakala kertoo olevansa tyytyväinen, että lippuja oli mennyt hyvin kaupaksi ja nuoret olivat lähteneet niin innokkaasti mukaan tapahtumaan.

– Vielä pari päivää ennen konserttia lippuja oli mennyt vain kourallinen, mutta viimeisimpinä päivinä saatiin myytyä lähes kaikki liput. Paikalla on nyt 300 juhlijaa, joka on todella paljon, Hakala iloitsee.

Hän kertoo konsertin idean tulleen alun perin häneltä itseltään, ja oli selvää, että lahjoitus menee mielenterveystyöhön. Hakala on huolissaan nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuudesta.

– Suurin osa nuorista ei pääse edes puhelimen päähän soittaessaan mielenterveyspalveluihin. Vain murto-osa saa apua, ja loput jäävät vain soittopyynnön päähän. Tämä on järkyttävää.

Hänen mukaansa oli helppoa valita kaarinalaiset, nuorten keskuudessa suosiossa olevat artistit esiintymään hyväntekeväisyyskonserttiin.

– Benjamin ja Jambo lähtivät molemmat mielellään mukaan esiintymään tänne hyvän asian puolesta. Rakastan molempia artisteja itsekin tosi paljon, Hakala riemuitsee.

Teksti ja kuvat Niko Kettunen