Hovirinnan liikennepuisto on löytänyt uuden pyörittäjän – ’’Tämä on ollut aina kesän kohokohta’’

0
6-vuotiaat Nea Jansson ja Linnea Wikström koeajavat polkuautot toimintakuntoon.

Konsultointiyritys Vuolajärvi Oy voitti keväällä kaupungin kilpailutuksen. Puiston pyörittämistä havitteli myös Kaarinan Pojat eli KaaPo. Vuolajärvi voitti kilpailun alemman hinnan vuoksi ja solmi kolmen vuoden mittaisen sopimuksen.

Vuolajärvi-yhtiön toimitusjohtaja Kai Vuolajärvi haluaa tarjota nyt nuorille vastuuta itselleen tutussa ympäristössä.

– Tämä on tuttua seutua, kun olen omien lapsien kanssa täällä käynyt aina ajelemassa. Tämä on ollut aina kesän kohokohta. Nyt pääsee työllistämään nuorisoa, antamaan heille vastuuta ja sitä kautta ilahduttamaan myös lapsia, Vuolajärvi kertoo.

Liikennepuiston pyörittäminen on Vuolajärvi-yhtiölle uusi ja erilainen aluevaltaus.

– Tämä on kiva tällainen kesäinen työympäristö, jossa on paljon hyvää mieltä ja riemua – tosin enemmän tällainen sivutoiminen juttu, jossa nuoret ovat pääroolissa.

Eilen tiistaina alkaneelle Hovirinnnan liikennepuiston kesäkaudelle on palkattu viitisen uutta nuorta työntekijää. Työtehtäviin kuuluu opastaa lapsia pyörien käytössä, pitää järjestystä yllä ja opettaa liikennesääntöjä.

–Tarkoitus on, että nuoret ovat päävastuussa puistossa ja hoitavat siellä olevia tehtäviä keskenään. Aikuiset kyllä katsovat perään ja ovat taustatukena. Nuoret pääsevät opettelemaan työelämän tärkeitä taitoja täällä, Vuolajärvi taustoittaa.

Omat pojat mukana

Kaksi puistoon palkatuista nuorista on Vuolajärven omia poikia. 15-vuotias Okko Vuolajärvi ja 17-vuotias Eero Vuolajärvi odottavat kesää innolla. Lasten kanssa työskentely kiinnostaa molempia.

– Odotan erityisesti hyvää säätä ja lasten kanssa työskentelyä. Olen aikaisemmin ollut leirillä ohjaajana, joten hiukan on kokemusta kertynyt vastaavanlaisista hommista, Eero Vuolajärvi kertoo.

Puistossa tänä kesänä työskentelee myös 17-vuotias  Kerkko Miettinen , jolla on hiukan enemmän työkokemusta.

– Olen ollut raksalla ja jakanut vähän lehtiä. Tykkään olla sosiaalinen, joten tämä tuntuu kivalta työltä, kun pääsee juttelemaan muiden kanssa, Miettinen tuumii.

Puistoon on palkattu 15–17-vuotiaita. Töihin pyrki enemmän kesätyönhakijoita kuin pystyttiin ottamaan. Kai Vuolajärvi kertoo, että työ on nuorille usein mielekästä ja palkkaamalla muutamia nuoria pystyy jakamaan työkuvaa useammalle. Kaikilla on tällöin erilaista tekemistä.

Toiminta pysyy samana

Liikennepuiston toiminta ei muutu, vaikka puiston vetäjä vaihtuu. Lapset pääsevät edelleen maksuttomasti neljä kertaa viikossa pyöräilemään puistoon.

– Olen ymmärtänyt, että kaikki on tähän mennessä toiminut täällä hyvin, joten en näe, miksi pitäisi suuremmin lähteä asioita muuttamaan. Aukioloajat muuttuvat hieman aiemmasta, mutta muuten tutulla meiningillä mennään, Vuolajärvi kertoo.

Hovirinnan liikennepuistossa on kesäisin käynyt paljon lapsiperheitä.

– Viime vuonna täällä on ollut parhaimmillaan kolme tuhatta kävijää kuukaudessa. Toivotaan, että tänäkin kesänä saadaan perheitä tänne yhdessä viettämään aikaa, Vuolajärvi sanoo.

Hovirinnan liikennepuisto on auki klo 9.30–15.30 tiistaista perjantaihin 8.8. asti. Puiston ollessa suljettu liikenne­puistossa saa pyöräillä ja potkulautailla omatoimisesti.