Hovirinnan parkkialueista käytiin kaupunginhallituksessa täpärä äänestys

0
Petteri Skovbjerg ja Kaj Lindström Isännänkadun pysäköintialueella. Sillä pysäköi neljän asunto-osakeyhtiön asukkaita: Hovirouvan, Hovipiian, Hovi-isännän ja Hovikartanon.Arkistokuva huhtikuulta.

Kaarinan kaupunginhallituksessa käsiteltiin maanantaina Hovirinnan pysäköintialueiden vuokraamista Maininki Kiinteistöpalvelut Oy:lle. Asia on herättänyt asukkaiden keskuudessa runsaasti keskustelua, eikä myöskään kaupunginhallituksessa oltu ratkaisusta yksimielisiä.

Pohjaesityksenä oli, että kaupunki vuokraa pysäköintialueet Mainingille sillä edellytyksellä, että taloyhtiöt ovat antaneet vuokraukselle kirjallisen suostumuksen.

Kokoomuksen Mikko Aaltonen teki kokouksessa muutosesityksen. Hän esitti, että pohjaesitystä täydennetään toteamalla, että ”Mikäli asunto-osakeyhtiö ei halua antaa suostumustaan vuokraukselle, Kaarinan kaupunki tarjoaa kiinteistöjä vuokrattaviksi suoraan asian omaisille asunto-osakeyhtiöille samoilla ehdoilla.”

– Mitä tapahtuu niille taloyhtiöille, jotka eivät anna asiaan suostumustaan? Tämä jäi pohjaehdotuksessa epäselväksi, Aaltonen perusteli muutosesitystä.

– Pysäköintialueiden vuokraaminen Mainingille on herättänyt taloyhtiöissä vastustusta. En usko, että asia olisi mennyt läpi ilman valituksia, mikä olisi taas viivästyttänyt asiaa. Uskon, että tällä ratkaisulla voimme päästä asiassa eteenpäin, Aaltonen jatkaa.

Kaupunginhallitus äänesti pohjaesityksen ja Aaltosen muutosesityksen välillä. Äänet jakautuivat tasan 6-6, ja tasatilanteessa puheenjohtajan ratkaisee. Aaltosen esitys voitti siten äänestyksen puoluetoveri Anne-Mari Virolaisen (kok.) äänellä.

Kokoomus sai äänestyksessä tukea keskiryhmiltä. Pohjaesityksen puolesta äänestivät vihreiden Hannu Rautanen ja Liinu Leiwo , SDP:n Sari Hukkanen ja Jere Järvinen sekä perussuomalaisten Hans Huttunen ja Markku Agge .