Hovirinnan ranta saa Paviljongin – Tulevan saunaravintolan yrittäjäksi ehdotetaan Star Alonea

0
Hovirinnan uudesta saunaravintolasta on tulossa pitkä ja laatikkomainen. Havainnekuvan laati Haroma & Partners Arkkitehtitoimisto.

Hovirinnan rantaan on pitkään haviteltu uutta saunaa ja pysyvää rantaravintolaa, mutta hanke on jäänyt Kaarinan omaksi Olkiluodoksi, joka on siirtynyt vuodesta toiseen eteenpäin. Nyt saunaravintolahanke on viimeinkin nytkähtänyt ratkaisevan askeleen eteenpäin.

Maanantaina kokoontuvalle Kaarinan kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki solmii sopimuksen ravintola-alalla toimivan Star Alone Oy:n kanssa. Kaupunki rakentaa saunaravintolan yhteistyössä ravintolayrittäjän kanssa, ja tavoitteena on, että uusi saunaravintola valmistuisi kesäksi 2024.

Star Alone ja kaupunki perustavat yhdessä yhtiön, Kiinteistö Oy Hovirannan Paviljongin. Kaarinan kaupunki omistaisi yhtiöstä saunaosaston osakkeet, Star Alone taas ravintolaosaston. Lisäksi kaupunki vuokraa saunaravintola-alueen yhteiselle yhtiölle 50 vuodeksi 8000 euron vuosivuokralla.

Star Alonen lisäksi mukaan pyrki kuusi muuta yritystä, joista jatkoneuvotteluihin kutsuttiin myös Pop Up Ice Cream Company sekä Leif Kristian Linden. Star Alone valittiin jatkoneuvotteluihin selkeimpien laskelmien ja liiketoimintasuunnitelman perusteella. Lisäksi valintatyöryhmä totesi, että yhtiössä on laaja-alaista osaamista ravintola-, urheilu- ja johtamistoiminnoissa.

Neuvotteluissa kaupunki selvitti yleisesti esimerkiksi yrityksen taloudellista vakautta selvitä projektista, näkemystä Hovirinnan rannan kehittämisestä, rannan palvelukonseptia, yrityksen kokemusta ravintoloitsijana ja rakennuttajana sekä sitä, miten toimija aikoo erottautua muista vierasvenesatamista.

Tällä hetkellä Star Alone pyörittää Turussa kolmea ravintolaa: Uittamo Paviljonkia, Turun keskustassa sijaitsevaa Lone Staria ja Pansiossa sijaitsevaa Messiä.

Hovirinnan uudesta rantaravintolasta on jo laadittu pohjapiirustuksia ja havainnekuvia. Vajaan 400 neliömetrin kokoisen rakennuksen pinta-alasta hieman yli puolet olisi ravintolatilaa ja loput sauna- ja pesutiloja. Saunoja olisi kaksi, yleisövessoja kahdeksan.

Hovirinnan rantaravintoloitsijoiksi pyrkivät myös Shukri Peci Zhaxha, Kilosport ja E. Mäki Catering.

Mikä Star Alone?

Ravintola-alan yritys, joka on perustettu vuonna 2019 ja jonka kotipaikka on Turku.

Viimeisimmin julkisesti saatavilla oleva taloustieto yrityksestä on vuodelta 2021, jolloin yritys teki 45 000 euroa tappiota. Liikevaihto pyörii yleisesti noin miljoonassa.

Star Alone Oy:n omistavat Ville Perho, Rami Laustola, Jussi Harittu, Antti Perho ja Mikko Harjanne.