Hovirinnan uuden rantaravintolan yrittäjä aikoo saada paikan auki jo ensi vuoden kesäksi

0
Verkkoaidoista päästään Hovirinnan rannassa lopultakin eroon, kun rantaan saadaan pysyvä ravintolarakennus. Jussi Haritun suku on Kaarinasta, ajalta, jolloin nykyään Turun puolella sijaitseva Harittu oli yksi Kaarinan keskeisistä kylistä.

– Kyllähän tämä Hovirinnan ranta on aika poikkeuksellinen. Tänne ravintolan perustaminen herätti heti meidän kiinnostuksemme, kertoo Jussi Harittu.

Hän on pääosakas ja hallituksen puheenjohtaja Star Alonessa, joka on valittu Hovirinnan uuden saunaravintolan ravintoloitsijaksi ja kaupungin rakennushankkeen yhteistyökumppaniksi.

Kaarinan kaupunginhallitus löi maanantaina sopimuksen Star Alonen kanssa lukkoon, mutta byrokratian kiemurat vaativat vielä muita nuijankopautuksia ja valitusaikoja, joten lopulliset paperit päästään allekirjoittamaan todennäköisesti vasta kesän jälkeen. Star Alone, kaupunki ja muutama Star Alonessa osakkaana oleva kiinteistösijoittaja ovat perustamassa yhteistä yhtiötä, Kiinteistö Oy Hovirannan Paviljonkia.

Vaikka yhtiön nimessä puhutaan paviljongista, Hovirinnan rantaan ei ole tulossa paviljonkimaista rakennusta – eikä nimikään todennäköisesti jää.

– Tarkoitus on kysyä kaarinalaisilta nimiehdotuksia uudelle ravintolalle, Harittu vinkkaa.

Jo ensi vuoden kesäksiUutta saunaa ja pysyvää rantaravintolaa on haviteltu Hovirinnan rantaan siitä saakka, kun edellinen ravintola lopetti ja purettiin 2010-luvun puolivälissä. Parina viime vuotena rannassa on ollut väliaikainen konttiravintola Nemo, mutta pysyvä saunaravintolahanke on jäänyt Kaarinan omaksi Olkiluodoksi, joka on siirtynyt jatkuvasti eteenpäin.

Nemo toimii Hovirinnan rannassa ainakin vielä tänä kesänä. Toiveissa on, että uusi ravintola voitaisiin avata yleisölle kesäksi 2024.

Aikataulu on tiukka, mutta siitä ei aiota ottaa painetta.

– Rakennusala on epävakaa tällä hetkellä, emmekä ala kiirehtiä turhaan, jos näyttää siltä, että ravintolaa ei saadakaan ensi vuoden kesäksi auki, Jussi Harittu toteaa.

Uuden saunaravintolan pohjapiirustuksesta näkyy, että vajaan 400 neliömetrin kokoisen rakennuksen pinta-alasta hieman yli puolet on tulossa ravintolatiloiksi ja loput sauna- ja pesutiloiksi. Saunoja olisi kaksi, yleisövessoja kahdeksan.

Pizzaa ja burgereitaTällä hetkellä Star Alone pyörittää Turussa kolmea ravintolaa: Uittamo Paviljonkia, Turun keskustassa sijaitsevaa Lone Staria ja Pansiossa sijaitsevaa Messiä.

Alustavana ajatuksena on perustaa Hovirintaan bistrohenkinen ravintola, jonne on helppo pistäytyä.

– Pizzaa täytyy varmaan olla, ja burgereita, joista meillä on paljon kokemusta, Harittu miettii.

Ennen lopullisia päätöksiä Star Alone aikoo kuulla kaarinalaisten toiveita Hovirinnan uudelta saunaravintolalta. Konsepti on tarkoitus laatia ravintolalle yhteistyössä kauppakorkeakoulun kanssa.

– Kohderyhmänä on joka tapauksessa kaarinalaiset. Toivon, että tästä tulee paikka, minne kaarinalaiset tulevat tapaamaan toisiaan.

Suunnitelmissa on, että kesäviikonloppuisin paikalta löytyisi live-musiikkia. Rantaravintola aiotaan pitää auki myös talvella, ainakin lounasravintolana. Yritys hallinnoi rannan saunaa ja vastaa siitä, että avantouijat pääsevät syysmyrskyillä mereen.

Star Alone on nuori yritysStar Alone on perustettu vuonna 2019, ja sen liikevaihto pyörii noin miljoonassa. Viimeisin julkisesti saatavilla oleva taloustieto on vuodelta 2021, jolloin Star Alone teki 45 000 euroa tappiota.

Jussi Haritun mukaan tappio syntyi korona-aikana, jolloin kaikki ravintola-alan yritykset olivat ongelmissa, ja tällä hetkellä yhtiö tekee positiivista tulosta.

Star Alone Oy:n omistavat Haritun lisäksi Ville Perho, Rami Laustola, Antti Perho ja Mikko Harjanne. He ovat ravintolayrittäjiä ja kiinteistösijoittajia.

Kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymässä sopimuksessa Kaarinan kaupungille korvamerkitään saunaosaston osakkeet, Star Alonelle taas ravintolaosaston. Lisäksi kaupunki vuokraa saunaravintola-alueen yhteiselle yhtiölle 50 vuodeksi, 8000 euron vuosivuokralla.

Kuusi yritystä havitteli ravintolaansa Hovirinnan rantaanStar Alonen lisäksi Hovirinnan ravintoloitsijaksi pyrki kuusi muuta yritystä.

Jatkoneuvotteluihin kutsuttiin Star Alonen lisäksi Nemo-ravintolan taustalla toimiva Pop Up Ice Cream Company sekä Leif Kristian Linden.

Star Alone valittiin kaupungin yhteistyökumppaniksi selkeimpien laskelmien ja liiketoimintasuunnitelman perusteella. Lisäksi valintatyöryhmä totesi, että yhtiössä on laaja-alaista osaamista ravintola-, urheilu- ja johtamistoiminnoissa.

Rantaravintoloitsijoiksi pyrkivät myös Shukri Peci Zhaxha, Kilosport ja E. Mäki Catering.