Ina Seppälä jatkaa Harvaluodon virkistysalueen emäntänä

0
Harvaluodosta on muodostunut kuluneiden vuosien aikana Ina Seppälälle tärkeä paikka. Hän nauttii saadessaan olla lähellä merta.

Harvaluodon rannalla on koleasta aamusta huolimatta elämää. Viereiseltä karavaanialueelta kuuluu puhetta ja nikkaroinnin ääniä. Sen sijaan leirintäalueelle pystytetyssä teltassa vedetään vielä sikeitä.

Ina Seppälä jakaa ohjeita rannalle saapuneelle talkooporukalle. Hän toimii neljättä kesää Harvaluodon virkistysalueen emäntänä huolehtien saunojen lämmittämisestä, paikkojen siisteydestä sekä tietenkin Harpin kiskasta. Aiempina kesinä vierellä on ollut harvaluotolainen puoliso Seppo Seppälä , joka menehtyi talvella pitkäaikaiseen sairauteen.

Kaarinan kaupunki haki maaliskuussa Harvaluotoon uutta toimijaa. Kahdesta hakijasta tehtävään valittiin Ina Seppälä. Sopimus on kolmevuotinen.

– Kulunut talvi on ollut raskas, mutta minulle oli selvää, että haluan jatkaa tätä työtä. Harvaluoto on niin tärkeä paikka. Ei pelkästään minulle, vaan myös lapsilleni ja lapsenlapsilleni, jotka ovat tässä apunani, hän sanoo.

Karavaanialueen käyttäjistä suurin osa on kausipaikkalaisia, jotka viettävät Harvaluodossa koko kesän. Vuosien saatossa Seppälät ovat tulleet tutuiksi heille ja rannan muille vakiokävijöille.

Ina Seppälä toteaa, ettei Harvaluodon rannalla joudu olemaan koskaan yksin, jollei välttämättä halua.

– Täällä käy joka kesä myös ulkomaalaisia karavaanareita pääasiassa Saksasta, Sveitsistä ja Belgiasta. Heidän kanssaan on kiva jutella ja kuulla, miten he ovat löytäneet paikan.

Harvaluodon virkistysalueen toimintoihin ei ole Seppälän mukaan odotettavissa tänä kesänä suuria muutoksia, mitä nyt sauna lämpenee vähän useammin kuin viime kesänä. Saunan aukioloaikoja harvennettiin kokeiluluonteisesti viime kesänä, mistä tuli asiakkailta runsaasti kritiikkiä. Tänä kesänä sauna lämpenee maanantaita lukuun ottamatta joka päivä.

Harvaluodon uimarannalla järjestetään tänäkin kesänä perinteinen lasten juhannus. Tapahtuma on ollut Seppälän mukaan joka vuosi todella suosittu, sillä juhannuksena on tarjolla vähän lapsille suunnattuja tapahtumia. Aikomuksena on järjestää Harpin kiskalla kesän aikana myös trubaduuri-iltoja.

– Terassi on käytettävissä, jos joku haluaa tulla soittamaan tai laulamaan, Seppälä vinkkaa.