Järvelän uusi keksintö mahdollistaa avantouinnin myös kesäisin

0
Yrittäjät Samuli Taskila ja Topias Syrjälä kertovat, että Pakkasparatiisia on kehitetty

Littoistenjärven rannassa Järvelässä avataan keskiviikkona Pakkasparatiisi-nimeä kantava rakennus, joka mahdollistaa avantouinnin myös kesäisin. Talon sisälämpötila on säädettävissä jopa -30 asteeseen asti, ja rakennuksen sisällä sijaitsevan altaan veden lämpötila on nollan tuntumassa.

– Tavoitteenamme on ollut luoda olosuhteet, jotka vastaavat mahdollisimman paljon talvista avantouintia. Nyt asiakkaat pääsevät avantoon jopa ympäri vuoden, toteavat Järvelän uudet avantoyrittäjät Samuli Taskila ja Topias Syrjälä tiedotteessa.

Yrittäjien mukaan vastaavaa konseptia ei ole missään muualla maailmassa. Pakkasparatiisia on kehitetty Järvelässä jo usean vuoden ajan, ja sen toteutukselle ja teknisille ratkaisuille on myönnetty hyödyllisyysmalli. Euroopan laajuinen patenttihakemus on vireillä.

Järvelässä uskotaan, että Pakkasparatiisille on myös kansainvälistä kysyntää. Testiasiakkailta saatu palaute on ollut positiivista.

– Kylmäuinti on valtavassa nosteessa ympäri maailman, ja sen terveyshyötyihin on alettu heräämään kunnolla vasta viime vuosien aikana. Pakkasparatiisi on vaikeuksitta rakennettavissa myös muihin Suomen kaupunkeihin, minkä lisäksi tähtäämme Euroopan markkinoille, toteavat Syrjälä ja Taskila.

Pakkasparatiisin lämpötilat ovat säädettäviä. Kohtuullinen energiankulutus on varmistettu Järvelän aurinkopaneeleilla, rosterisilla seinillä sekä eristyksillä.