KaaPon valmentaja Eetu Kaipio: ”Jouduin lokakuussa kauheaan paikkaan”

0
KaaPon toukokuu oli tappioiden sävyttämä. Äitienpäiväviikonloppuna pelattu ottelu Peimari Unitedia vastaan päättyi

Kaarinan Poikien miesten edustusjoukkueen päävalmentajan paikka oli viime kaudella tuulinen pesti. Joukkue aloitti kauden Kakkosessa Pasi Läpisen alaisuudessa, mutta pitkän linjan kaapolainen korvattiin heikosti sujuneen kevätkauden jälkeen Merdan Mahmudilla . Myös Mahmud siirtyi heti kauden päätyttyä uusien haasteiden perässä pois valmennuksesta, ja hänen tilalleen saapui lokakuun aikana kaarinalaiselle jalkapalloväelle melko tuntematon nimi: Eetu Kaipio .

Vaikka pelit olivat siinä vaiheessa jo ohi ja KaaPon putoaminen Kakkosesta Kolmoseen sinetöitynyt, sävytti heikosti sujunut kausi vahvasti myös Kaipion ensimmäisiä kuukausia edustuksen peräsimessä.

– Olihan se suoraan sanottuna ihan kauhea paikka tulla valmentajaksi. Joukkueella oli mieli maassa, ja moni oli sillä mielialalla lokakuussa, että tarvitsee nyt ainakin pitkän tauon jalkapallosta ja aikaa pohtia tulevaisuutta. Samalla piti kuitenkin aloittaa valmistautuminen tulevaa kautta varten, 34-vuotias ex-huippupelaaja Kaipio kertaa.

Ammattipelaajasta ammatti­valmentajaksi


Vaikka Hyvinkäältä kotoisin oleva Kaipio on vielä valmentajana sangen nuori ja kokematonkin, ehti hän pitkän pelaajauransa aika pelata muun muassa kolme kautta Veikkausliigatasolla ja neljä kautta Ykkösessä. Kokemusta pelaajana on siis rutkasti, ja myös valmennuspuolella hän on suorittanut Uefa A-lisenssin, eli valmentajan ammattitutkinnon.

Uransa viimeiset vuodet hän edusti Rauman Pallo-Iiroja opiskellessaan samalla kaupungissa luokanopettajaksi. Siten Kaarinakin oli jossain määrin entuudestaan tuttu, joskin vastustajajoukkueen pelaajan silmin.

– Minulla on ollut sellainen kuva, että KaaPossa on ollut jo pitkään vahva ajatus siitä, millainen seura haluaa olla. On tehty kunnianhimoista työtä jalkapallon ja nuorten pelaajien kehittämiseksi. Seuralla on myös selkeä tavoite kehittyä ja edustusjoukkueella palata takaisin korkeammille sarjatasoille. Siten ajatuksemme kohtaavat, Kaipio miettii.

Päivätyönään Kaipio toimii luokanopettajana Turun Vähä-Heikkilän koulussa.

Nihkeä alkukausi


Niin Kaipion kuin KaaPonkin alkukausi Kolmosessa on ollut hankala. Joukkue on voittanut kahdeksasta ottelustaan kaksi ja majailee sarjataulukon loppupäässä kahdeksantena. Kaipio ei silti ole turhan huolissaan, vaikkakin parempia tuloksia vaaditaan viimeistään kesän aikana.

– Sanoisin, että prosessi on nyt alussa ja pelaamisessa on jo parhaimmillaan hyviä aihioita, vaikkemme ehjää 90-minuuttista ole vielä saaneetkaan tällä kaudella aikaiseksi. Potentiaalia nuoressa joukkueessa kuitenkin on, ja uskon, että tuloksetkin parantuvat vielä syksyä kohti.

Hän rakentaa edustusjoukkueessa kahden vuoden projektia, jonka päämääränä siintää nousu takaisin Kakkoseen.

– Itseluottamus on yksi joukkueen tärkeimmistä palapelin palasista, ja se on ollut rehellisesti sanottuna hukassa heikon viime kauden jälkeen ja myös alkukauden vaisujen tulosten takia. Kun saamme muutaman voiton ja uskoa lisää tekemiseemme, meillä on kaikki eväät taistella sarjan kärkisijoista. Sitten se on pienistä yksittäisistä asioista kiinni, mikä joukkue lopulta sarjan voittaa, Kaipio uskoo.

KaaPo pelaa torstaina 15.6. vieraissa Salon Wilpasta vastaan. Seuraava kotipeli on keskiviikkona 21.6. PaiHaa vastaan.