Kaarina löi lukkoon ensi vuoden budjetin raamin

0

Kaarinan talous on porskuttanut mukavasti useita vuosia, ja sama noste näyttäisi jatkuvan ensi vuonna. Kaarinan kaupunginhallitus löi maanantaina lukkoon talousarvioraamin, jonka pohjalta syksyllä lähdetään rakentamaan Kaarinan ensi vuoden budjettia, ja raamin mukaan Kaarina kerryttäisi ensi vuonna taas yhdellä miljoonalla eurolla ylijäämäpottiaan.

Asukkaiden veroprosentteihin ei toistaiseksi aiota koskea. Kustannusten nousu pystytään näillä näkymin kattamaan verotuloilla ja valtionosuuksilla.

Talousarvioraamin pohjana pidettiin viime vuoden budjettia, jota täydennettiin esimerkiksi laskelmilla väestönkasvun aiheuttamasta palvelutarpeen noususta sekä henkilöstökustannusten TES-korotuksella, joka on 4,85 prosenttia. Inflaatioksi ennustetaan 2,5 prosenttia.