Kaarina sai tunnustusta liikenneturvallisuudesta

0
Kaarinan kaupungin liikenneturvallisuusryhmä vastaanotti Viiden tähden liikenneturvallinen kuntapalkinnon kokouksessaan. Kuvassa keskellä liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang luovuttaa palkinnon Kaarinan kaupungin liikenneturvallisuusryhmän puheenjohtaja Elise Tuomolalle.

Kaarinan kaupungille myönnettiin tällä viikolla Viiden tähden liikenneturvallinen kunta -kiertopalkinto. Palkinnon myönsi Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntien liikenneturvallisuustyön ohjausryhmä.

Perusteluina palkinnolle on kunnan pitkäjänteinen, tuloksekas ja laaja-alainen liikenneturvallisuustyö, jossa osallistetaan poikkeuksellisen kokonaisvaltaisesti kunnan eri toimijoita. Viiden tähden statukseen vaikutti myös se, että valtakunnallisellakin tasolla mitattuna Kaarinassa tapahtuu vähän henkilövahinkoon johtaneita liikenneonnettomuuksia asukaslukuun suhteutettuna. Lisäksi Kaarinan kaupunki saavutti keväällä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tekemässä Viiden tähden liikenneturvallinen kunta arvioinnissa viisi tähteä eli korkeimman liikenneturvallisuustyön tason, jonka arviointikriteerien perusteella voi saavuttaa.

Pokaali saapui Kaarinaan Raumalta, joka oli sen kolmas haltija.