Kaarinan hallinnon palvelupäällikkö irtisanoutui koeajalla

0

Kaarinan hallinnon palvelupäälliköksi maaliskuussa palkattu Heli-Maarit Makkonen on irtisanoutunut virastaan koeajalla. Makkonen on ilmoittautunut siirtyvänsä toisen työnantajan palvelukseen.

Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että uuden hallinnon palvelupäällikön rekrytointi käynnistetään välittömästi. Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään uutta hallinnon asiantuntijan vakanssin perustamista.

Perusteena uuden vakanssin perustamiselle on se, että hallinnon palvelupäällikön tehtävänkuva on vuosien myötä kasvanut liian laajaksi, eikä tehtävän täysipainoinen hoitaminen ole enää mahdollista. Jatkossa osa hallintopäällikön tehtävistä delegoitaisiin hallinnon asiantuntijalle.

Aiemmasta poiketen hallinnon palvelupäällikön kelpoisuusvaatimukseksi esitetään oikeustieteellisen ylemmän korkeakoulututkinnon eli käytännössä juristin koulusta. Oikeustieteellisestä osaamisesta on hyötyä hallintokäytäntöjen kehittämisessä, hallinnon lainmukaisuuden valvonnassa ja hyvän hallinnon toteutumisessa.