Kaksi toimistoa saman käytävän varrella – Asianajotoimisto Thureson laajensi ja palkkasi lisää työvoimaa

0
Asianajotoimisto Thureson avasi toisen toimiston Kaarinaan. Kuvassa keskellä Vesa Thureson, vasemmalla puolella Petra Thureson ja oikealla puolella Milja Thureson. Alarivissä Emilia Salminen, Samuli Raikunen ja Robert Ruusunen.

Asianajotoimisto Thureson Oy on palkannut viisi uutta lakimiestä kevään aikana. Uusien työntekijöiden myötä tuli tarve myös lisätilalle. Kesäkuusta alkaen Thuresonilla on ollut kaksi toimistoa saman käytävän varrella Kaarinan ydinkeskustassa.

– Kaikki on lähtenyt siitä, että on löytynyt hyviä työntekijöitä. Olen iloinen, että olen pystynyt tarjoamaan töitä nuorille lakimiehille, perustaja ja omistaja Vesa Thureson kommentoi.

Yritys laajensi Kaarinan Asianajotoimiston entisiin tiloihin, jotka vapautuivat Pekka Vuorisen jäädessä eläkkeelle. Tällä hetkellä Thureson on tiettävästi ainoa kaarinalainen asianajotoimisto.

Yrityksellä on toimipisteet myös Paimiossa, Turussa ja Tampereella. Toimiston asiakkaina on sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Lisäksi Asianajotoimisto Thureson on yksi 20–30 toimistosta Suomessa, joka hoitaa valtion kuolinpesiä.

Uusien työntekijöiden myötä Thuresonilla pystytään hoitamaan kaikenlaisia riita-asioita.

– Silloin, kun tavallinen ihminen tarvitsee asianajotoimiston apua, kyse on yleensä asuntoon tai kiinteistöön liittyvistä riita-asioista, perinnönjaosta, avioerosta tai työoikeuteen liittyvistä asioista, Thureson luettelee.

Sovintohalukkuus lisääntynytVesa Thureson avasi asianajotoimiston Paimioon vuonna 1996 ja työskenteli pitkään toimiston ainoana työntekijänä. Laajentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun omat lapset kiinnostuivat alasta.

Thuresonin poika Elias työskentelee yrityksessä lakimiehenä ja pikajuoksijatytär Milja asianajoassistenttina.

– Toimiston laajentaminen ei ole koskaan ollut itsetarkoitus. Poikani mukaan olen enemmän sellainen käräjäveijari. Hän on minua bisneshenkisempi, ja toimiston laajentaminen on paljon hänen ansiotaan.

Uransa hienoimmaksi tunnustukseksi Thureson mainitsee sen, kun paimiolaiset valitsivat hänet vuonna 2018 positiivisimmaksi yrittäjäksi. Se on melkoinen meriitti asianajajalle, jonka työtä on selvitellä riita-asioita.

Sosiaalinen media on raaistanut keskustelukulttuuria, mutta ihmiset eivät ole Thuresonin kokemuksen mukaan sen riidanhaluisempia kuin ennenkään. Internetin ansiosta ollaan kylläkin tietoisempia oikeuksista ja valmiimpia käymään oikeutta. Toisaalta myös sovitteluhalukkuus on lisääntynyt.

Thureson suosittelee asiakkailleen lähtökohtaisesti aina sovittelua.

– Laskin joskus, että yli 80 prosenttia hoitamistani riita-asioista päättyy sovintoon. Asiakkaan kannalta se on yleensä kaikkein paras vaihtoehto