Uudet linjat tuplaisivat Kaarinan K-linjojen kustannukset

0
Kaarina-lehti uutisoi joukkoliikennetyöryhmän esittämistä reittiehdotuksista toukokuussa.

Kaarinan sisäisiä bussilinjoja käsitellään tiistaina teknisessä lautakunnassa. Esityksenä on joukkoliikennetyöryhmässä laaditun linjauudistuksen hyväksyminen.

Reittiehdotuksia esiteltiin keväällä sidosryhmille ja niistä pyydettiin asukkailta palautetta. Kahden viikon aikana saatiin noin 150 palautetta.

Palautteiden perusteella esitykseen on lisätty yksi uusi linja K6, joka kulkee Kaarinan keskustan ja Kuusiston välillä. Alkuperäisessä ehdotuksessa Kuusisto oli jäämässä kokonaan pois K-linjojen reitiltä. Lisäksi Kaarinan keskusta-alueella kiertävän K2-linjan aikataulua on laajennettu palautteen perusteella siten, että linja kulkee myös viikonloppuisin.

Ryhmä esittää, että nykyiset K-linjat korvataan kokonaan kuudella uudella linjalla: K1 kulkisi välillä Auranlaakso-Krossi-keskusta, K2 Kaarinan keskustassa, K3 Toivonlinna-Piikkiö-Littoinen-Varissuo, K4 Harvaluoto-Piikkiö, K5 Hepojoki-Piikkiö, K6 Kuusisto-keskusta.

Esityksen mukaan linjat kulkisivat elokuusta juhannukseen. Juhannuksesta heinäkuun loppuun olisi kesätauko, jolloin linjat eivät kulje.

Uudistuksen tavoitteena on ollut sisäisen liikenteen matkustajamäärien kasvattaminen.

Linjauudistuksen toteuttaminen edellyttää, että kaupunginvaltuusto on halukas budjetoimaan lisää rahaa sisäiseen liikenteeseen. Sisäisen liikenteen kustannukset ovat Kaarinassa noin 700 000 euroa vuodessa ja linjauudistus kaksinkertaistaisi kustannukset. Lisäksi uusien pysäkkien toteuttamiseen ja muihin liikenteellisiin uudistuksiin arvioidaan tarvittavan noin 100 000 euroa.

Uudet linjat otetaan käyttöön aikaisintaan syksyllä 2024.