Maailmanennätysmies Kaarinasta veti 72 leukaa putkeen

0
Ville Toimio (vasemmalla) edustaa Castia Athletes -seuraa. Kuva on otettu maaliskuussa Espoossa käydyissä kisoissa.

Ville Toimio teki sunnuntaina Pasilan Triplassa leuanvedon uuden maailmanennätyksen alle 80-kiloisten miesten sarjassa. Toimio veti 72 leukaa lajin MM-kisoissa. Piikkiön Pontelassa harjoitteleva Toimio on treenannut tavoitteellisesti leuanvetoa vasta vuoden verran.

– Uskomaton fiilis, että pääsin näin nopeasti ennätyslukemiin. Olen kyllä aina vetänyt leukoja, ettei ihan pohjalta ole tarvinnut nousta, Toimio kommentoi.

Hän kertoo vuoden aikana valmistautuneensa kilpailuihin tekemällä systemaattisesti leukoja tukevia liikkeitä kolme kertaa viikossa ja pitävänsä kuntoa yllä muilla tavoin. Hän tiesi kilpailuun mennessään kunnon olevan kohdillaan.

– Tiesin, että kunto on sellainen, että ainakin mitaleille päästään. Nyt kävi vielä paremmin. Maaliskuussa maailmanennätyksen tehnyt Joonas Mäkipeltokin jäi hopealle, mikä tuntuu erittäin hyvältä, Toimio sanoo.

Seuraavaksi Toimio valmistautuu syyskuussa Saarijärvellä järjestettäviin toistovoimapunnerruksen SM-kisoihin. Tulevaisuuden haaveissa on rikkoa Joonas Mäkipellon nimissä oleva ennätys, 88 leukaa, jonka hän teki 70-kiloisten sarjassa.

– Sen ennätyksen haluan vielä tulevaisuudessa päihittää, mutta siihen voi mennä tovi aikaa.