Mielipide: Kunnollinen ravintola vai nakkikioski?

0

Luin hieman harmistuneena Kaarina-lehdestä Hovirinnan rannan ravintola- ja saunarakennusta koskevista suunnitelmista. Rantaan ollaan rakentamassa 400 neliön kokoista rakennusta. Yli puolet neliöistä varataan saunatiloille. Listalla on pitsaa ja burgereita. 

Kuulostaa siltä, että tässä ollaan rakentamassa pikemminkin nakkikioskia kuin kunnollista ravintolaa, joka palvelisi asiakkaita ympäri vuoden. 

Ensimmäiset suunnitelmat Hovirinnan rannan ravintolasta tehtiin yli 30 vuotta sitten. Muistan, kun kunnan palveluksessa työskennellyt Erkki Linkinen sanoi haluavansa rantaan näköalaravintolan, josta on näkymä Kuusistonsalmen yli. Ikävä kyllä kuulostaa siltä, että suunnitelmat ovat vuosien aikana menneet taaksepäin.

Hovirinnan ranta on paikkana yksi lähiseudun upeimmista. Puitteet ovat hienot, joten on sääli, jos ravintolarakennuksen suhteen ei pystytä parempaan. 

Timo Holgeri