Mielipide: Saaristo-festivaalin järjestelyissä on parannettavaa

0

Muutama asia vaatii jatkossa erityistä huomiota: Kulkuyhteydet alueelle pitää toimia kaikista ilmansuunnista ja kulkureitit merkitä selvästi.

Kun suljetaan reittejä ja aidataan kiinteistöjä, tulee se tehdä riittävän laajalle alueelle. Järjestäjän mukaan he yrittivät poistaa alueelta lieveilmiötä, tosiasiassa ne vain siirtyivät hieman kauemmas.

Nyt suurimpia kärsijöitä olivat Hovipellon asukkaat. Ei ole oikein, että alueen asukkaat joutuvat päivystämään pihoillaan ja häätämään jos jonkinlaista kulkijaa yötä myöten.

Seurasin kävely- ja pyöräliikennettä Tuuliviirinkadun päässä jatkuvalla pyörätiellä venesatamasta käsin, ja kun ihmiset huomasivat, että nurmikenttä on suljettu, etsittiin lyhyin reitti alueelle – asukkaiden ja taloyhtiöiden pihojen kautta.

Olin yhteydessä järjestäjiin sekä ennen tapahtumaa että sen aikana, mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Kulkureitti lännen suunnasta alueelle olisi ollut helposti järjestettävissä aidatulla kulkureitillä nurmikentän kautta, jolloin ihmismassat olisivat kulkeneet sitä ja asukkaat olisivat säästyneet häiriöiltä ja mielipahalta.

Wc-tiloja tulee jatkossa olla enemmän myös alueen ulkopuolella. Nyt vessoina toimi pensaat ja puskat lasten liikennepuiston ja leikkikentän ympärillä, sekä talojen pihat.

Jatkossa myös uimarannan tulee olla asukkaiden käytössä, vaikka sitten aamusta iltapäivään ja tästäkin tulee informoida ajoissa.

Kiitos kuitenkin Jyrki Haapasaarelle tiedotuksen nopeasta hoitamisesta, kun tiistai-iltana viestitin tiedon puutteesta hänelle, oli tiedote seuraavana aamuna netissä.

Ehkä taas opittiin jotain ja ensi vuonna sujuu paremmin!

Ulla Myntt-Rinne

Kaupunginvaltuutettu,

teknisen lautakunnan jäsen