Mökillä treenatessa painoksi kelpaa ämpäri ja saunahalko

0
Mökkitreeni on hyvä lopettaa laiskiaisasentoon. Aseta ensin toinen jalka puuta vasten, kierrä sitten kädet tiukasti puun ympäri ja nosta viimeiseksi toinen jalka koukkuun puun ympärille. Ota mallia lapsista, sillä he ovat yleensä mestareita roikkumaan puussa.

Mia Lamberg on tilannut parhaan mahdollisen sään metsätreenien esittelyyn: linnut livertävät, metsässä tuoksuu huumaava kevät ja lämpömittari on kivunnut yli 20 asteen.

– On täällä treenattu myös räntäsateella, naurahtaa Metsätreenit-kurssia ympärivuotisesti Kaarinan kansalaisopistossa ohjaava Lamberg.

Hän on ohjannut ryhmäliikuntatunteja yli parikymmentä vuotta, mutta ulkotreenit tulivat mukaan vasta koronapandemian myötä. Koronarajoituksista luopuessa osa ihmisistä oli jo ehtinyt hurahtaa ulkona liikkumiseen eikä halunnut enää palata sisäsaleille.

Ulkona luonnossa saa Lambergin mukaan tehtyä yhtä tehokkaan ja monipuolisen treenin kuin sisälläkin. Hän kertoo suunnittelevansa liikkeet sään ja vuodenajan mukaan. Märällä kelillä Lambergin metsätreeneissä ei panna peppua maahan. Syyspimeällä jumppaajilla on mukana otsalamput. Talvella on tehty pulkkatreenejä eli työnnetty paria pulkassa lumella.

– Parastahan ulkoilmatreenissä on hapekas ulkoilma ja muut luontovaikutukset: luonnossa liikkuminen poistaa stressiä ja lisää vastustuskykyä.

Mia Lamberg suunnitteli Kaarina-lehden lukijoille tehokkaan mökkitreenin. Nappaa ohjeet talteen ja kokeile, kun löhöily kyllästyttää.

Toista jokaista liikettä 10–20 kertaa tai 30–45 sekunnin ajan. Tee liikkeitä 1–5 kierrosta.

Metsätreenit käynnistyvät Kaarinan kansalaisopistossa jälleen ensi syksyllä. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 11.8.