Opettajarekrytointi joudutaan käynnistämään uudestaan  – Haastattelukutsu ei mennyt yhdelle hakijoista

0

Sivistyslautakunta päätti käynnistää uudelleen hakuprosessin Valkeavuoren koulun luokanopettajan virkaan. Syynä rekrytoinnin käynnistämiseen uudelleen on hakuprosessin aikana tapahtunut virhe.

Kaarinan kaupungissa oli huhti–toukokuussa haettavana luokanopettajan virka. Opettajaa haettiin Valkeavuoren kouluun. Virkaa haki 32 opettajaa, joista 28 täytti kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa, joista valintatiimi valitsi tehtävään mielestään ansioituneimman hakijan.

Valinnan jälkeen yksi hakijoista teki oikaisuvaatimuksen vaatien päätöksen kumoamista ja hänen valitsemistaan virkaan. Oikaisuvaatimuksen tekijä oli saanut tietää työhaastattelusta vasta tuntia ennen haastattelun alkamista, koska haastatteluun kutsuttaessa oli sattunut virhe. Kutsu oli epähuomiossa lähtenyt kaksi kertaa samalle hakijalle, eikä oikaisuvaatimuksen tekijä ollut saanut kutsua lainkaan. Virhe tuli ilmi hänen ottaessa oma-aloitteisesti yhteyttä Valkeavuoren koulun rehtoriin, ja haastattelu sovittiin tunnin päähän.

Sivistyslautakunta katsoi, että hakuprosessin aikana tapahtunut virheen vuoksi rekrytointipäätös on kumottava, koska hakijoilla on ollut toisistaan poikkeava aika valmistautua haastattelutilaisuuteen. Oikaisuvaatimuksen tekijä vaatii sivistyslautakuntaa valitsemaan hänet virkaan, mutta virkavalinnoista päättäminen ei kuulu sivistyslautakunnan toimivallan alle. Valintapäätöksen kumoamisen takia rekrytointi on käynnistettävä uudestaan.